Alles over afval
Nieuws
- Locaties Glas-, Oud-papier en karton- en Textielcontainers
Een digitale kaart met alle informatie over locaties van glas-, oud-papier en karton- en textielcontainers.
- Minicontainer voor restafval en gft
Restafval verzamelt u in uw grijze minicontainer. Voor groente-, fruit- en tuinafval gebruikt u uw bruine minicontainer. Regel een nieuwe container eenvoudig online!
- Milieustraat
Bij de milieustraat kunt u diverse soorten afval brengen, zoals grof huisvuil, grof tuinafval, elektrische apparaten en klein chemisch afval.
- Grofvuil
Grofvuil is het afval dat te groot is voor de restafval container én niet meer door een kringloopwinkel kan worden gebruikt.
- Afvalkalender
Wanneer wordt uw afval gehaald? Vind het in de afvalkalender. Ook zijn de wijkindeling, stratenlijst en wijzigingen tijdens de vakanties hier te vinden.
- Oud-papier en karton, glas, textiel en oude kleding
Containers voor glas en voor oud papier en karton vindt u in de straten op de volgende pagina.
- Bijzondere afvalsoorten
Klein chemisch afval, injectienaalden, bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, asbest. Lees waar u deze afvalsoorten kunt inleveren.
- Nascheiding van plastic, metaal en drankenkartons
Vanaf 1 april 2020 mogen plastic verpakkingen, blik en drankpakken (PMD) in Oegstgeest in de grijze bak of de restafvalcontainer.
- Hergebruik en recyclen
Veel artikelen die nog te gebruiken zijn worden toch weggegooid. U kunt deze recyclen of hergebruiken.
- Welk afval mag waar?
Wat mag in welke afvalbak? Afvalscheiding is populair, veel mensen scheiden glas, papier en gft. Mogen kattenbakkorrels en lucifers in de groenbak? En waarom mag kristal niet in de glasbak? Milieu Centraal zet het op een rij.
- Asbest
Wanneer u asbest wilt verwijderen moet u een sloopmelding doen. Meer informatie daarover vindt u bij de Omgevingsvergunning. Ook een onderneming moet altijd een sloopmelding voor het slopen van asbest doen.
- Samen maken we in Oegstgeest de juiste keuzes
GOED helpt bewoners van Oegstgeest bij het maken van duurzame keuzes. Bijvoorbeeld op het gebied van energie en natuur. Dat is GOED voor je portemonnee, de kwaliteit van je leefomgeving, voor ons dorp en het klimaat op aarde.