Vanaf 1 februari werkt de milieustraat op afspraak

Vanaf 1 februari 2024 moeten alle inwoners van Oegstgeest een afspraak maken voordat zij hun afval naar de milieustraat kunnen brengen. Een afspraak maken kan via onderstaande groene knop of via telefoonnummer 14 071.

Bij de milieustraat brengt u diverse soorten afval, zoals grof huis- en tuinvuil, elektrische apparaten en klein chemisch afval. Onze medewerkers zijn altijd op de milieustraat aanwezig en wijzen u graag de weg. 

In verband met aansprakelijkheid (en ARBO omstandigheden) kunt u voor tilwerk geen beroep doen op medewerkers van de Milieustraat.

Voorwaarden

  • U bent inwoner van Oegstgeest.
  • U heeft een geldig identiteitsbewijs mee.
  • U heeft gecontroleerd wat u bij de milieustraat mag inleveren.
  • Kinderen onder de 12 jaar blijven voor hun eigen veiligheid in de auto zitten.

Let op: U kunt geen bedrijfsafval op de milieustraat inleveren. We kunnen hier op controleren. Bedrijven, winkels en instellingen dragen zelf zorg voor de inzameling van hun bedrijfsafval. Zoek een erkende inzamelaar (VIHB-lijst).

Adres

Milieustraat de Gemeentewerf
Haarlemmerstraatweg 30
2343 LB Oegstgeest

Openingstijden

Let op: u moet eerst een afspraak maken.

  • Maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur
  • Woensdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur

Plattegrond

Route uitgeschreven

Via de slagboom komt u op de gemeentewerf. Volg de pijl richting de verhoogde milieustraat. Op de milieustraat staan de afvalcontainers in een vaste volgorde. Het is handig als u de volgorde weet, zodat u hier rekening mee kunt houden bij het brengen van afval. De rijrichting op de milieustraat is tegen de klok in.
Container 1 is voor papier en karton. Container 2 voor piepschuim. Container 3 voor vloerbedekking. Container 4 voor harde kunststoffen. Container 5 voor grof restafval. Container 6 en 7 zijn voor afvalhout. Container 8 voor metalen. De containers voor veegvuil en prullenbakkenafval zijn niet voor particulieren. Container 10 is voor groenafval. Daarnaast staat een kar voor matrassen. Container 11 is voor bielzen en geïmpregneerd hout. Daarnaast kunt u autobanden inleveren.
Daarnaast staat het depot voor klein chemisch afval en een container voor kringloopgoederen en elektrische apparaten. Aan het einde van de milieustraat kunt u gasflessen inleveren.
U rijdt het terrein van de milieustraat af en verlaat de gemeentewerf weer via de slagboom.