De gemeente Oegstgeest onderhoudt de riolering op openbaar terrein. U bent verantwoordelijk voor het deel van de riolering op uw eigen terrein. Dat geldt dus ook bij verstopping van het riool of andere klachten.

Problemen in de riolering

Heeft u een klacht over stank of rioolverstopping in de openbare ruimte? Of is de weg verzakt door een lek in het riool? Meld dit dan via Fixi  of bel met 14 071 tussen 9.00 en 12.00 uur.

Heeft de storing spoed en is buiten kantooruren? Dan kunt u contact opnemen met een erkend riool ontstoppingsbedrijf zoals riool.nl in Leiden, Heemskerk riooltechniek Noordwijkerhout of DS rioolservice in Rijnsburg

Voor wie zijn de kosten?

Schakelt u de gemeente in omdat er een verstopping zit in de huisaansluiting op het hoofdriool? Dan moet u aantonen waar die verstopping zit. De kosten voor het opsporen van de verstopping komen altijd voor uw rekening. Blijkt dat een verstopping niet in het gemeentelijk deel van de riolering zit? Dan moet u als eigenaar de verstopping verhelpen. U betaalt ook de kosten.

Zit de verstopping wel in het gemeentelijk deel maar komt dit door onzorgvuldig gebruik van het riool? Bijvoorbeeld door kattenbakkorrels, doekjes of vet? Dan moet u de kosten voor het ontstoppen betalen.

Zit het probleem in het gemeentelijk deel van het riool? Neem dan direct contact op met de gemeente via Fixi of 14 071 tussen 9.00 en 12.00 uur. De kosten zijn voor de gemeente.

Wat hoort niet thuis in het riool?

Gebruik de afvoer in de keuken en het toilet niet voor het dumpen van dingen die verstoppingen veroorzaken of die het water vervuilen. Schoonmaakdoekjes, frituurvet, verf en medicijnen horen dus niet in het riool. Wilt u meer lezen over het recyclen van grondstoffen? Op de website Niet in het riool leest u hier meer over. Op riool.info leest u meer over het verwerken van afvalwater, grondwater en regen in uw wijk.

Inleverpunten frituurvet

Frituurvet- of olie veroorzaakt ernstige verstoppingen in het riool. Dit spoelt u dus niet door de afvoer. Na gebruik giet u het (terug) in een fles en deze levert u weer in bij ons op de milieustraat. Soms kunt u gebruikt frituurvet- of olie ook inleveren bij uw supermarkt.