Meer groen, minder tegels! Goed voor het milieu en voor uw gezondheid. Groen in de tuin en een heg in plaats van een houten schutting hebben allerlei voordelen: meer groen is bewezen gezond, trekt vogels en vlinders aan en zorgt voor een beter en prettiger leefklimaat.

Voorkom hittestress en wateroverlast

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of de kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

Tegels inleveren

Gaat u tegels verwijderen uit uw tuin en deze vervangen door groen? Dan kunt u de tegels op afspraak inleveren bij de gemeentewerf. Het witte of gele zand dat onder de gewipte tegels vandaan komt,  kunt u niet bij ons inleveren. Hiervoor kunt u het beste een particulier bedrijf inschakelen. Zij kunnen ook onderzoeken of het zand vervuild is.

Regenton

In en rondom het huis is niet altijd water van drinkwaterkwaliteit nodig. Denk bijvoorbeeld aan het sproeien van uw tuin en wassen van uw ramen of auto. Dit kan prima met het gratis regenwater. Dit is zelfs beter voor uw planten en auto omdat regenwater nauwelijks kalk bevat.

Het benutten van regenwater kan op veel verschillende manieren. Eén van de meest simpele en meeste voordelige manieren van het gebruik maken van regenwater is het toepassen van een regenton. Genoeg redenen om uw tuin wat duurzamer en groener te maken! Doet u mee? Voor meer tips verwijzen wij u naar de website GaGoedOegstgeest.

Acties