Grofvuil is het afval dat te groot is voor de restafvalcontainer. Voorbeelden van grofvuil zijn: hout, tapijt, meubels en groot plastic zoals tuinstoelen. Hieronder leest u waar u met uw grofvuil terecht kunt. 

Ophaalservice

Heeft u afval dat te groot is voor de restafval container en is hergebruik niet meer mogelijk? Dit is grofvuil en brengt u naar de milieustraat.

Bent u niet in staat om uw grofvuil naar de milieustraat te brengen, dan maakt u heel gemakkelijk online een afspraak om het op te laten halen. Het grofvuil wordt om de week op woensdag opgehaald door ons afvalverwerkingsbedrijf GP Groot. Er zijn geen kosten verbonden aan het laten ophalen van grofvuil.

Maakt u liever telefonisch een afspraak voor het ophalen van grofvuil? Dat kan natuurlijk ook. Onze inzamelaar GP Groot is op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur bereikbaar op nummer 088 - 472 12 00.

Voorwaarden aanbieden grof huishoudelijk afval

  • Het grofvuil heeft een maximaal volume van 1m3 bij een lengte van 2,20 meter
  • De aanbiedplaats is in de openbare ruimte en is geheel vrij van obstakels
  • Beschrijf de aanbiedplaats zo duidelijk mogelijk als deze afwijkt van uw huisadres (bijvoorbeeld omdat u het grofvuil in de straat achter uw woning aanbiedt)
  • Alléén grofvuil waarvoor (online) een afspraak is gemaakt wordt opgehaald
  • Controleer waar u met overige afvalsoorten terecht kan.

Onderstaande afval soorten horen niet bij het restafval of grofvuil en zamelt u apart in.

Meer lezen over afval en recyclen en hoe u kunt bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg? Ga naar www.milieucentraal.nl.