Grof huisvuil is het afval dat te groot is voor de grijze container. Voorbeelden van grof huisvuil zijn: hout, tapijt, groot plastic zoals tuinstoelen, metaal en fietsen. Hieronder leest u waar u met uw grof huisvuil terecht kunt. 

Ophaalservice

Heeft u afval dat te groot is voor de grijze container en is hergebruik niet meer mogelijk? Dit is grof huishoudelijk afval en  brengt u naar de milieustraat.

Bent u niet in staat om uw grof huishoudelijk afval naar de milieustraat te brengen, dan maakt  u heel gemakkelijk online een afspraak om het op te laten halen. Het grof huishoudelijk afval wordt iedere eerste woensdag van de maand opgehaald door ons afvalverwerkingsbedrijf GP Groot. Er zijn geen kosten verbonden aan het laten ophalen van grofvuil.

Maakt u liever telefonisch een afspraak voor het ophalen van grofvuil? Dat kan natuurlijk ook. Onze inzamelaar GP Groot is op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur bereikbaar op nummer 088 - 472 12 00.

Voorwaarden voor het aanbieden van uw grof huishoudelijk afval

  • Het afval heeft een maximaal volume van 1m3 bij een lengte van 1,25 meter
  • De aanbiedplaats is in de openbare ruimte en is geheel vrij van obstakels
  • Beschrijf de aanbiedplaats zo duidelijk mogelijk als deze afwijkt van uw huisadres (bijvoorbeeld omdat u het afval in de straat achter uw woning aanbiedt)
  • Alléén afval waarvoor online een afspraak is gemaakt wordt opgehaald

Onderstaande afval soorten horen niet bij het rest afval en zamelt u apart in.

Meer lezen over afval en recyclen en hoe u kunt bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg? Ga naar www.milieucentraal.nl.