Veel artikelen die nog te gebruiken zijn worden toch weggegooid. Wanneer u deze artikelen naar een tweedehands winkel brengt kunnen andere mensen ze weer gebruiken en voorkomt u een hoop afval.

Gooi niet weg

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt, die past bij de functie waarop ze solliciteren.

Kringloopwinkels

Kringloopwinkels zijn zeer geïnteresseerd in uw oude spullen. Door uw oude spullen aan een kringloopwinkel te gunnen krijgen zij een tweede leven, waardoor de afvalberg kleiner wordt. Zowel SOEK als Het Warenhuis komen op afspraak gratis uw spullen ophalen. Kleinere spullen kunt u ook zelf wegbrengen bij SOEK of onze milieustraat. Vraag bij de aanwezige medewerker waar u de spullen kunt zetten. Ook met uw elektrische apparaten kunt u terecht bij het Het Warenhuis, zelfs als deze apparaten kapot zijn.

Kringloopbedrijven in de regio
Het WarenhuisWillem Barentszstraat 12, 2315 TX Leiden, 071 52 40 060, info@kringloopwarenhuis.nl
SOEKEndegeesterstraatweg 1a 2342 AJ Oegstgeest, 06 57 745 128, soekoegstgeest@gmail.com
Vereniging Kringloop Project LeidenVolmolengracht 13, 2312 PG Leiden, 071 52 26 082
Terre des Hommes, kinderen in noodBurgsteeg 10, 2312 JR Leiden, 06 44 356 579 winkel.leiden@tdh.nl

Repareren

Soms is iets kapot en weet u niet hoe u het kan repareren. Anderen weten dat misschien wel. Bij de vrijwilligers van Repair Caf├ę Oegstgeest krijgt u praktische hulp, advies en meer kijk op de zaak. Uw spullen verdwijnen dan niet automatisch op de vuilnishoop maar krijgen, als het even lukt, een tweede leven. Goed voor het milieu en de portemonnee.