Klein chemisch afval, bouw- en sloopafval, naaldencontainer, bedrijfsafval. Lees hoe u dit afval opruimt.

Klein chemisch afval

Klein chemisch afval is huishoudelijk afval waar chemische stoffen inzitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en voor het milieu. Voorbeelden zijn: lege batterijen, medicijnen, lampen en fotochemicaliën. Dit afval levert u in bij de milieustraat of bij de winkel/apotheek waar u de producten heeft gekocht. 

Elektrische apparaten (wit- en bruingoed)

U kunt een oud of kapot apparaat gratis inleveren bij de winkelier als u een nieuw vergelijkbaar apparaat koopt. Dit heet de oud-voor-nieuw-regeling. Het apparaat wordt dan milieuvriendelijk verwerkt. U hoeft daarvoor niets te betalen.

Daarnaast hebben veel winkels een inleverbak voor kleinere elektrische apparaten. Deze mag u ook gebruiken zonder dat u een nieuw apparaat koopt.

Oude elektrische apparaten (ook wel bekend als wit- en bruingoed) kunt u ook inleveren op de milieustraat of laten ophalen door kringloopwinkel Het Warenhuis. Het Warenhuis heeft als doel om zoveel mogelijk oude elektrische apparaten op te knappen en weer te verkopen of onderdelen te gebruiken, maar ook niet meer bruikbare elektrische apparaten kunt u op deze manier inleveren. Een afspraak voor de inzameling van elektrische apparaten door het warenhuis kunt u maken via telefoonnummer (071) 524 00 60 (Alleen op werkdagen) of via info@kringloopwarenhuis.nl.

Soms is iets kapot en weet u niet hoe u het kan repareren. Anderen weten dat misschien wel. Bij de vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest krijgt u praktische hulp, advies en meer kijk op de zaak.

Bouw- en sloopafval en grond

U kunt uw bouw- en sloopafval niet bij de gemeente kwijt. U kunt uw puin zelf brengen naar een puinverwerker. Dit geldt eveneens voor dakbedekking en grond. Puinverwerkers in de buurt zijn:

Daarnaast zijn bij diverse bouwmarkten grote zakken te koop voor tijdelijke opslag van uw puin. Deze zakken kunt u thuis voor de deur plaatsen. De mogelijkheid bestaat de zak te laten ophalen door een puinverwerkingsbedrijf.

Container, steiger of ander object (tijdelijk) plaatsen op openbare weg

Als u gebruik maakt van een container en deze op de openbare weg wilt plaatsen, dan betaalt u precariobelasting aan de gemeente. Het melden van het (tijdelijk) plaatsen van een container, steiger of ander object op de openbare weg kunt u online regelen.

Naaldencontainer

Gebruik voor injectienaalden altijd een naaldencontainer, zodat de medewerkers die de naalden inzamelen zich niet kunnen prikken. Naaldencontainers kunt u gratis bij uw apotheek ophalen en inleveren.

Bedrijfsafval

Bedrijven, winkels en instellingen dragen zelf zorg voor de inzameling van hun bedrijfsafval.