Grof huisvuil

  • E-mail pagina
  • Lees voor

Grof huisvuil is het afval dat te groot is voor de grijze container. Voorbeelden van grof huisvuil zijn: hout, tapijt, groot plastic zoals tuinstoelen, metaal en fietsen. Hieronder leest u waar u met uw grof huisvuil terecht kunt. 

Kringloopwinkel

Kringloopwinkels zoals SOEK (06-57745128) in Oegstgeest en Het Warenhuis in Leiden zijn zeer geïnteresseerd in uw goederen wanneer deze nog goed te gebruiken zijn. Het Warenhuis knapt ook bruikbare goederen op om het weer te kunnen verkopen. Een afspraak voor de inzameling van zowel kringloopgoederen als elektrische apparaten door Het Warenhuis kunt u maken via telefoonnummer (071) 524 00 60 (Alleen op werkdagen) of via info@kringloopwarenhuis.nl. Kijk op deze website bij Hergebruiken van afval voor meer informatie over de kringloopwinkels in de regio. Heeft u artikelen die niet meer interessant zijn voor een kringloopwinkel en die te groot zijn voor uw container voor restafval, dan gaat het om grof huisvuil. 

Ophaalservice 

Bent u niet in staat om uw grofvuil of – tuinafval naar de milieustraat te brengen? Maakt u dan u een afspraak om het op te laten halen. De grofvuillijn is op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur te bereiken op telefoonnummer 071 5191 868.

LET OP: Het afval wordt 1 keer per maand opgehaald, door de firma Van Leeuwen uit Katwijk. Dit is altijd op de eerste woensdag van de nieuwe maand.

Grofvuil en – tuinafval dat zonder afspraak aan de straat wordt aangeboden wordt niet automatisch opgehaald. U moet dus altijd eerst een afspraak maken.

Regels

Het grof huis- en tuinvuil dat aan huis wordt opgehaald moet verpakt zijn in draagbare bundel(s) met een maximale lengte van 1,25 meter. U mag maximaal 1m3 aan de straat zetten

Het gaat alleen om grof huishoudelijk afval. Dat betekent dat er geen grond, chemisch afval, elektrische apparaten en puin bij mag zitten. Kijk op deze pagina bij afvalsoorten waar u deze in kunt leveren.

Aan deze ophaalservice zijn geen kosten verbonden.

Zelf brengen

Grof huis- en tuinvuil en oude elektrische apparaten kunt u kwijt bij de milieustraat op de gemeentewerf. Ook voor glas, kleding, papier en plastic kunt u daar terecht. Alleen inwoners van Oegstgeest mogen gebruik maken van de milieustraat en daarom moet u zich kunnen legitimeren.

 

Regels

Het grof huis- en tuinvuil dat aan huis wordt opgehaald moet verpakt zijn in draagbare bundel(s) met een maximale lengte van 1,25 meter.

U mag maximaal 1m3 aan de straat zetten.

Het gaat alleen om grof huishoudelijk afval. Dat betekent dat er geen grond, chemisch afval, elektrische apparaten, matrassen en puin bij mag zitten. Kijk op deze website bij afvalsoorten waar u deze afvalsoorten in kan leveren.

 

 

Grofvuillijn

Contactgegevens

Van Leeuwen is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur

T. 071 5191 868

E. info@vlkcontainers.nl