Wij zijn Oegstgeest is de campagne van het project Samen tegen eenzaamheid Oegstgeest.
De campagne gaat uit van het idee dat iedere inwoner van Oegstgeest een bijdrage kan leveren aan het terugdringen van eenzaamheid. Ook jij!  Alle eenzaamheid kun je niet oplossen, wel de eenzaamheid van iemand in je buurt. Kijk op deze pagina naar campagnefilmpjes en lees de tips.

Tips: wat kun je zelf doen:

  • Denk jij dat iemand eenzaam is en wil je weten waar je terecht kan voor advies? Bekijk het stroomschema om te kijken waar je terecht kan.
  • Je kunt iemand steunen zonder het expliciet over eenzaamheid tehebben. Nodig je buurman of -vrouw af en toe uit voor een kopje koffie. Ga op ziekenbezoek.
  • Help bij een klein klusje in huis en maak daarbij een praatje.
  • Grijp extreme weersomstandigheden aan als excuus om aan te bellen en te vragen hoe het ermee staat en of er hulp gewenst is.
  • Je kunt ook een beroep doen op de ander. Iedereen wordt graag aangesproken op zijn kracht. Mogelijk kan je buurman juist jou helpen. Vraag om tips voor je eigen tuin. Vraag om planten water te geven bij langere afwezigheid.
  • Nodig iemand uit voor je bestaande eetgroep of knutselclubje. Of vraag binnen een zorginstelling of er behoefte aan is dat je komt voorlezen of gaat wandelen met iemand in een rolstoel.

Voor actuele vacatures vrijwilligerswerk kun je kijken op de website van Dorpskracht.

Samen zijn wij Oegstgeest

En toch zijn er gemiddeld acht mensen per straat ernstig eenzaam. Daar kun jij iets aan doen. Net als Vera en Wessel.

Bekijk de filmpjes: