Het voorkomen van rampen en crises, het terugdringen van criminaliteit en het verminderen van overlast staan hoog op de agenda van de gemeente Oegstgeest. In de prioriteitstelling 2019-2022 vindt u de prioriteiten die zijn vastgesteld op lokaal en regionaal niveau. Thema’s die niet geprioriteerd zijn zullen niet uit beeld verdwijnen. Deze prioritering is vooral bedoeld om aan te geven welke zaken meer aandacht nodig hebben.

Rampen en crises

De gemeente Oegstgeest valt binnen de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM). In de Veiligheidsregio Hollands Midden werken brandweer, politie, GHOR, en de gemeenten samen aan de rampenbestrijding en crisisbeheersing in Hollands Midden. Ten tijden van incidenten of crises worden de website hollandsmiddenveilig.nl en het twitteraccount van de brandweer Hollands Midden gebruikt om u te informeren.

Wilt u weten hoe u zich kunt voorbereiden op een ramp of crisis? Kijk dan op de site van de veiligheidsregio  of meld u aan voor NL-alert.

Woninginbraak

Een woningbraak heeft invloed op uw gevoel van veiligheid. Daarom is dit een van onze prioriteiten. Samen met de politie werkt de gemeente hard aan het terugdringen van het aantal woninginbraken.

Zelf kunt u ook verschillende maatregelen nemen om de kans op een inbraak te verkleinen. Zo kunt u zich aanmelden voor Burgernet  en OegstgeestAlert. U kunt de WhatsAppgroep in uw buurt vinden door uw postcode in te voeren. Door het invullen van de overige gevraagde gegevens maakt u uw inschrijving compleet. De beheerders van OegstgeestAlert krijgen dan een mailtje en voegen u toe aan de WhatsAppgroep.

Ook kunt u fysieke preventieve maatregelen nemen om uw huis weerbaarder te maken tegen inbrekers. Via de website van de politie kunt u verschillende tips vinden.

Wanneer er bij u is ingebroken belt u de politie via 112 óf 0900 8844, wacht tot de politie is gearriveerd en verplaats u vooral niet door het huis heen. Op de website van de politie kunt u vinden wat de politie doet als er is ingebroken in uw huis.

Brandveiligheid

Brand is iets waar we liever niet aan denken. Een brand in uw omgeving kan veel schade aanrichten. Door middel van een aantal maatregelen kan je brand voorkomen en, indien het toch nodig is, bestrijden. Op de website van de brandweer leest u alles over brandveiligheid in en om uw huis, bij evenementen en in en om uw bedrijf.