Dorpsbus Oegstgeest

De Dorpsbus van Radius Oegstgeest is bestemd voor alle mensen die ouder zijn dan 55 jaar en woonachtig in Oegstgeest. De Dorpsbus rijdt in heel Oegstgeest, naar station Leiden Centraal en het LUMC. Meer informatie vindt u op de website van Radius.

Regiotaxi

Voor vervoer binnen de regio kan iedereen gebruik maken van de Regiotaxi. De Regiotaxi brengt u vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week naar locaties in Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude en een vast buitengebied. De chauffeur haalt u thuis op en rijdt u naar uw bestemming. Tijdens een rit kunnen ook andere passagiers in- en uitstappen. Daardoor zijn de tarieven lager dan die van gewone taxi’s. 

Kosten Regiotaxi

De kosten voor de Regiotaxi vindt u op www.rthr.nl. Om gebruik te maken van de Regiotaxi neemt u contact op via 0900 – 20 22 368. Wanneer u voor vervoer binnen de regio vanwege ziekte, een handicap of ouderdom bent aangewezen op de Regiotaxi komt u mogelijk in aanmerking voor een WMO-vervoersvoorziening. U krijgt dan een bijdrage in de kosten van het vervoer. U kunt hiervoor in aanmerking komen wanneer u geen gebruik meer kunt maken van het openbaar vervoer, een beperkte mobiliteit hebt en er een vervoersbehoefte is.

Reizen buiten de regio

Heeft u een mobiliteitsbeperking en wilt u buiten de regio reizen, kunt u gebruik maken van bovenregionaal taxivervoer van Valys. Dit is geen voorziening van de gemeente. De gemeente stuurt uw aanvraag wel in, samen met toestemmingsbrief. Voor het reizen met bovenregionaal taxivervoer (Valys) tegen een lager tarief komt u alleen voor in aanmerking als u een vervoersvoorziening hebt op grond van de WMO. Neem contact op met het Sociaal Team Oegstgeest indien u deze voorziening wilt aanvragen.

Aanvragen

Uitgebreide informatie en een aanvraagformulier vindt u via www.valys.nl.

Veelgestelde vragen