Op initiatief van een aantal bewoners is gemeente Oegstgeest een aantal jaren terug een project gestart waarin de mogelijkheid en wenselijkheid van het ondergronds brengen van de hoogspanningsmasten in Haaswijk en Poelgeest onderzocht wordt. Dat ondergronds brengen van hoogspanningskabels heet Verkabelen. Het ondergronds brengen van de hoogspanningsmasten biedt mogelijkheden om de kwaliteit van het gebied onder de hoogspanningskabels te verbeteren.

Terugblik beeldvormende raadsbijeenkomst project Verkabelen

Dinsdag 18 oktober 2022 vond in het gemeentehuis een beeldvormende raadsbijeenkomst plaats over het project verkabelen. Ongeveer 50 belangstellenden waren aanwezig in het gemeentehuis om de presentaties bij te wonen die werden verzorgd door het ambtelijk projectteam, OHO en ingenieursbureau Sweco. Ook via de raadswebsite werd de bijeenkomst door veel inwoners gevolgd. De bijeenkomst is opgenomen en online beschikbaar.

Inrichting hoogspanningstracé

Verschillende landschappelijke herinrichtingsscenario’s werden tijdens deze avond gepresenteerd, alsmede de vier woningbouwlocaties die de verkabeling en de herinrichting van het groen kunnen bekostigen. Dank aan de aanwezigen voor hun vragen en input over het (duurzaam) inrichten van het hoogspanningstracé en de woningbouwontwikkelingen.

Vragen & vervolg

Er is een overzicht van veelgestelde vragen. Dit overzicht kent een dynamisch karakter en wordt regelmatig door het projectteam bijgewerkt. Mist u een vraag en antwoord? Stel uw vraag vooral via griffie@oegstgeest.nl, dan kunnen wij hiermee de veelgestelde vragen aanvullen.

Binnenkort volgt meer informatie over het vervolg van dit project. Houd deze pagina dan ook in de gaten of meldt u aan voor de nieuwsbrief.

Eerdere berichten

Hieronder vindt u meer informatie over het project zoals, bewonersbrieven, eerdere berichten en artikelen. Klikt u op het plusteken naast de titel om meer over het onderwerp te lezen.

Op de hoogte blijven van het project?

Laat u dan uw naam en uw emailadres achter via het aanmeldformulier. Dan houden wij u op de hoogte via nieuwsbrieven, e mails etc. Ook kunnen wij u dan uitnodigen voor informatieavonden en voor bijeenkomsten waarbij u mee kunt denken over het project.