Meer groen, minder tegels! Goed voor het milieu en voor uw gezondheid. Groen in de tuin en een heg in plaats van een houten schutting hebben allerlei voordelen: meer groen is bewezen gezond, trekt vogels en vlinders aan en zorgt voor een beter en prettiger leefklimaat.

Tegels eruit

In een wijk met veel stenen en weinig groen kan de warmte ’s zomers niet weg en loopt de temperatuur flink op. Ook veroorzaakt de toename van tegeltuinen problemen met afwatering waardoor kelders en straten bij hevige regenval onderlopen. Regenwater kan niet wegzakken in de grond. Vervang dus uw (tuin)tegels door groen!

Meer groen in de tuin? Wij helpen u graag bij het verduurzamen van uw tuin. Lever uw tegels op afspraak in bij de gemeentewerf.

Voorwaarden inleveren tegels

  • De tegels vervangt u voor groen, zoals gras en bloeiende planten.
  • U maakt een afspraak via het contactformulier. (geef uw telefonnummer door)
  • Vertel ons wat uw plannen zijn; hoeveelheid tegels en type groen.
  • De tegels brengt u langs bij de gemeentewerf.
  • Het totaal aan tegels is niet meer dan 12 m2.
  • Deze actie is niet bedoeld voor bedrijven.

Heeft u meer dan 12 m2 tegels? Dan kunt de tegels niet bij de gemeente kwijt. U brengt uw bouw- en sloopafval zelf naar een puinverwerker. Dit geldt eveneens voor dakbedekking en (tuin)grond. Kijk voor puinverwerkers in de buurt bij bijzondere afvalsoorten.

Regenton

In en rondom het huis is niet altijd water van drinkwaterkwaliteit nodig. Denk bijvoorbeeld aan het sproeien van uw tuin en wassen van uw ramen of auto. Dit kan prima met het gratis regenwater. Dit is zelfs beter voor uw planten en auto omdat regenwater nauwelijks kalk bevat.

Het benutten van regenwater kan op veel verschillende manieren. Eén van de meest simpele en meeste voordelige manieren van het gebruik maken van regenwater is het toepassen van een regenton. Genoeg redenen om uw tuin wat duurzamer en groener te maken! Doet u mee? Voor meer tips verwijzen wij u naar de website GaGoedOegstgeest.