Meer groen, minder tegels! Goed voor het milieu en voor uw gezondheid. Groen in de tuin en een heg in plaats van een houten schutting hebben allerlei voordelen: meer groen is bewezen gezond, trekt vogels en vlinders aan en zorgt voor een beter en prettiger leefklimaat. In een wijk met veel stenen en weinig groen kan de warmte ’s zomers niet weg en loopt de temperatuur flink op. Ook veroorzaakt de toename van tegeltuinen problemen met afwatering waardoor kelders en straten bij hevige regenval onderlopen. Regenwater kan niet wegzakken in de grond.

Regenton

In en rondom het huis is niet altijd water van drinkwaterkwaliteit nodig. Denk bijvoorbeeld aan het sproeien van uw tuin en wassen van uw ramen of auto. Dit kan prima met het gratis regenwater. Dit is zelfs beter voor uw planten en auto omdat regenwater nauwelijks kalk bevat.

Het benutten van regenwater kan op veel verschillende manieren. Eén van de meest simpele en meeste voordelige manieren van het gebruik maken van regenwater is het toepassen van een regenton. Genoeg redenen om uw tuin wat duurzamer en groener te maken! Doet u mee? Voor meer tips verwijzen wij u naar 'meer groen, minder tegels!'.