Het Dorpscentrum

Iedere dinsdagochtend is er een Open Dorpsplein in het centrum aan de Lijtweg 9, waar iedereen langs kan komen voor een kop koffie, soep en een broodje gemaakt door de leerlingen van de Leo Kannerschool. Er zijn door de hele week heen diverse activiteiten, zoals bewegingslessen, zangles en het filmhuis. 

Inloophuis Lumen

Het Inloophuis van Lumen is bedoeld voor kwetsbare inwoners van Oegstgeest en omgeving. Het Inloophuis is een gezellige ontmoetingsplek waar je niets hoeft. Je kunt erlangs komen gewoon voor de gezelligheid, een kop koffie en een praatje. Soms zijn er activiteiten, maar het is prima als je gewoon even lekker wilt zitten. Iedere maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 – 16.00 uur in het Dorpscentrum.

Ontmoeting bij Radius

In de Haeswijkflat aan de President Kennedylaan 141 in Oegstgeest vinden de hele week activiteiten plaats voor senioren, georganiseerd vanuit Radius. Zo is er een koor, zijn er meerdere dans- en beweeggroepen, zijn er maandelijks pannenkoeken en is er een bingo. 

Buurthuis De Kratong

Buurthuis De Kratong is het enige échte buurthuis in Oegstgeest”, aldus de enthousi­aste voorzitter. “De Kratong is het buurthuis van de Buurtvereniging Buitenlust. Iedere dag is er wel iets te doen! Zo is er een handwerkgroep op dinsdagavond en op vrijdagavond kun je klaverjassen. We hebben een knutsel­club voor kinderen en een dansclub op de woensdag. Beroemd is onze jeu des boules competitie in het voorjaar. Wij willen graag een ontmoetingsplek zijn waar mensen elkaar tegen komen voor een gezellig praatje, een luisterend oor. Wij kennen de buurt, en houden met elkaar een oogje in het zeil.” Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kan je binnenlopen voor een kop koffie en/of een spelletje. Ieder kwartaal komt er een boekje uit met de geplande activiteiten.

Bibliotheek Oegstgeest

In de Bibliotheek Oegstgeest zijn er meerdere mogelijkheden om anderen te ontmoeten, met name rond taal en digitale vaardigheden. Zo is er een Oefenplein voor digitale vaardigheden en is er een Taalcafé. 

Koffiespeeltuin

De Koffiespeeltuin is dé maandelijkse ontmoetingsplek voor ouders (en opa, oma of de oppas) met kinderen tot 4 jaar. Kinderen kunnen met elkaar spelen, boekjes lezen en er is een hoop speelgoed aanwezig. Ouders kunnen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Iedere maand staat er een thema rondom opvoeden en opgroeien centraal. Dan worden er leuke activiteiten of een informatieve workshop georganiseerd. U bent welkom op iedere laatste woensdag van de maand tussen 9.30 – 11.00 uur in de Bibliotheek.

Andere mogelijkheden

U kan hiervoor de sociale kaart raadplegen. Ook de Oegstgeester Courant geeft een goed overzicht van de agenda, evenals de website www.oegst.nl