Of jullie nu trouwen vanwege de romantiek of uit praktische overwegingen: het is mij een eer om invulling te mogen geven aan jullie ceremonie.

De keuze om te gaan trouwen is een belangrijke. Je hebt allereerst voor elkaar  gekozen en nu nemen jullie een volgende stap. Of je nou trouwt omdat het al je hele leven je droom is het jawoord te geven aan je grote liefde, of uit praktische overwegingen - omdat je een huis koopt of een kind krijgt: het is hoe dan ook een belangrijke verbintenis die je met elkaar aangaat.

‘Later wil ik trouwambtenaar worden’, was een wens die ik al een tijd in mijn achterhoofd had. Bij elk huwelijk dat ik bijwoonde, zeker ook bij ons eigen huwelijk in Oegstgeest, dacht ik namelijk steeds weer: die taak van trouwambtenaar past bij mij. Ik ben nieuwsgierig, enthousiast, kan me goed inleven en spreek graag voor groepen. Ik heb erg genoten van onze eigen mooie, ontspannen huwelijksceremonie en zou dat graag ook voor anderen kunnen betekenen. Daarom heb ik er werk van gemaakt en mijn wens is realiteit geworden. Het is een grote eer om deze taak, naast de zorg voor mijn gezin en mijn baan als docent in het voortgezet onderwijs, te kunnen vervullen.

Als trouwambtenaar zorg ik ervoor dat alle formaliteiten goed verlopen en dat de verdere ceremonie een passende invulling krijgt. In een voorgesprek bespreken we hoe jullie het voor ogen zien en wat er mogelijk is. De ceremonie kan luchtig of juist plechtig verlopen: we gaan op zoek naar een invulling die past bij wat jullie willen en bij wie jullie zijn. 

Wietske Dutrieux-Brouwer (Leiden, 1980)

Contact

E-mail: wmbrouwer@gmail.com