Toen in 2015 onze dochter en huidige schoonzoon aangekondigd hadden om te gaan trouwen en zij zich afvroegen welke BABS zij zouden kiezen zei ik in een spontane bui “Dan doen we het toch zelf!”.

Toen in 2015 onze dochter en huidige schoonzoon aangekondigd hadden om te gaan trouwen en zij zich afvroegen welke BABS zij zouden kiezen zei ik in een spontane bui “Dan doen we het toch zelf”. Ik kreeg daarop te horen “Dan ben je ons net voor want dat wilden we juist aan je vragen”. En uiteindelijk is het zo ook gegaan. Benoemd als “BABS voor één dag” werd het een prachtige ceremonie waarbij ik als trotse vader allereerst m’n dochter mocht binnenbrengen en me vervolgens snel omgekleed heb als BABS in de traditionele toga. Het werd een bijzondere plechtigheid met alles er op en er aan. Veel lachen, soms ook tranen maar wel een plechtigheid om nooit te vergeten. Twee jaar later mocht ik als Babs voor één dag het huwelijk sluiten van een nichtje. Opnieuw een bijzondere ervaring waar ik van harte invulling aan gaf.

Bijzonder was dat ik beide huwelijksvoltrekkingen opgeluisterd heb met het zingen van een passend lied. Zo werd ik dus de zingende BABS, een verrassende rol die de huwelijksvoltrekking een special tintje gaf. Betekent niet dat ik zonder meer bij ieder huwelijk een lied zal zingen hoor, maar het is mogelijk.

Na deze 2 ervaringen was ik er wel van overtuigd: ik wil graag als trouwambtenaar aan de slag!

Er is toch niets mooiers dan 2 personen die aan elkaar uitgesproken hebben samen lief en leed te willen delen, officieel aan elkaar te mogen verbinden. Toen ik zelf in 1981 in het huwelijk trad kregen mijn vrouw en ik van de BABS te horen dat één op de drie huwelijken komt te stranden. Als je dat hoort op zo’n dag vraag je je af waar je aan begint. De uitspraak van die BABS zul je van mij dan ook niet te horen krijgen. Is het dan alleen maar romantiek en liefde? Nee, dat niet, maar wel en dag waarbij jullie in het middelpunt van de belangstelling staan en waarbij de woorden die gesproken worden zorgvuldig zijn gekozen op basis van de voorbereidende gesprekken die we zullen hebben. Uiteraard volgen we het bijbehorende protocol, maar zoveel mogelijk wordt rekening gehouden met jullie wensen. De klant is koning en op een huwelijksdag zijn jullie de klant!

A ceremony in English, no problem!

Eine  Zeremonie auf Deutsch, kein Problem!

Contact

Telefoon: (06) 29 48 92 72
E-mail: pamperse@hetnet.nl