Begraafplaats Groene Kerk is de algemene begraafplaats van Oegstgeest. Dit houdt in dat de begraafplaats in principe beschikbaar is voor ieder die daar begraven wil worden.

Begraafmogelijkheden

Begraafplaats Groene Kerk biedt meerdere opties om een dierbare te begraven.

Particuliere graven worden op het nieuwe en het oude deel uitgegeven. Op het oude deel rond de kerk is begraven alleen nog op beperkte schaal mogelijk. Het nieuwe deel van de begraafplaats biedt ruimte voor 600 graven (zowel zand- als keldergraven). Rond de kerk bevinden zich enkele grafkelders en is een gedeelte speciaal voor kindergraven ingericht

Algemene graven worden uitsluitend op het nieuwe deel uitgegeven. In een algemeen graf worden drie personen begraven, ongeacht of er onderling geen (familie)band is.

Mogelijkheden na een crematie

Begraafplaats Groene Kerk beschikt niet over een eigen crematorium. Er zijn wel mogelijkheden om de as van de overledene op de begraafplaats een bestemming te geven. Op beide delen van de begraafplaats bevinden zich urnengraven. Deze graven bieden ruimte aan maximaal twee urnen. Op het nieuwe deel bevinden zich urnenkelders (geschikt voor twee urnen) en urnennissen (afhankelijk van de nis kunnen er één of twee urnen geplaatst worden).

Op beide delen van de begraafplaats vindt u een strooiveld om de as van een overledene te (laten) verstrooien.

De Gedenkboom is een prachtige gedenkplek op het nieuwe deel van de begraafplaats. Nabestaanden kunnen, ook als zij of de overledene geen directe band met Oegstgeest of de begraafplaats hebben, een gedenkblad aan de boom laten bevestigen.

Contactgegevens

Stichting Begraafplaats Groene Kerk
Postbus 33
2340 AA Oegstgeest
Telefoon:            Administratie: 071 820 03 77                      Beheerder: 06 25 34 30 24
info@begraafplaats-groenekerk.nl
www.begraafplaats-groenekerk.nl