Sinds 1 februari 2024 maakt u als inwoner van Oegstgeest altijd een afspraak voordat u uw afval naar de milieustraat brengt.

Een afspraak maken kan via onze website of via telefoonnummer 14 071.

Waarom is de werkwijze veranderd?

Op de milieustraat is het op sommige momenten erg druk en op andere momenten juist erg rustig. Als het druk is staan auto’s vaak tot op de Haarlemmerstraatweg in de file. Dat is onveilig voor bezoekers op de openbare weg en op de milieustraat zelf. Als mensen een afspraak hebben worden de bezoeken beter verdeelt over de dagen. U hoeft dan niet lang te wachten en onze medewerkers hebben meer tijd om te helpen bij het goed scheiden van het afval. Nu wordt er regelmatig afval in de verkeerde container gedaan waardoor waardevolle grondstoffen verloren gaan.

Goed scheiden loont

Goed scheiden draagt bij aan recycling. Afval kan zo grotendeels worden omgezet naar grondstof. En sommige ingeleverde spullen kunnen zelfs via de kringloop weer verkocht worden. Het scheiden is goed voor het milieu en uw portemonnee. De kosten voor het ophalen, afvoeren en verwerken van afval worden uiteindelijk betaald uit de afvalbelasting die u betaalt.

Medewerkers van de milieustraat hebben als het druk is weinig tijd om u als bezoeker te helpen bij het goed scheiden van afval. Dat betekent dat er, als het druk is, te veel afval in de grofvuil container of een andere verkeerde container belandt. Een deel van het afval wordt dan verbrand wat niet zou moeten of  containers worden zo vervuild dat ze afgekeurd worden.

Afsprakenformulier staat online

Inwoners van Oegstgeest kunnen via onze website een afspraak inplannen. Bij het maken van de afspraak geeft u aan wanneer u wilt komen, hoe lang en welk afval u wilt brengen.