Donderdag 29 april heeft de gemeenteraad van Oegstgeest zich in meerderheid uitgesproken voor een positieve grondhouding ten opzichte van de intentie waarmee het college een aanvraag voor de omgevingsvergunning voor de tijdelijke opvang van 175 statushouders en 80 spoedzoekers in Oegstgeest in behandeling zal nemen.

Het gaat om huisvesting voor een periode van maximaal 4 plus 1 jaar voor 175  statushouders die een toekomst op gaan bouwen in onze regio. En daarnaast woonruimte voor 80 spoedzoekers via Divorce Housing. Deze partij zal in de voormalige Jelgersmakliniek gescheiden mensen, al dan niet met kinderen, starters en studenten tijdelijke huisvesting bieden.

Dat betekent dat het COA concreet werkt aan de voorbereiding van de aanvraag voor een omgevingsvergunning en plannen voorbereidt om het terrein gereed te kunnen maken voor tijdelijke bewoning. Het COA wil het terrein graag inrichten op een manier die voor iedereen zo optimaal mogelijk is.

Daarom heeft het COA voor directe buren/medegebruikers van het terrein binnenkort twee (digitale) overleggen georganiseerd. Dit overleg is bedoeld voor diegenen die gebruik maken van het terrein omdat ze er werken of wonen en hun ingang hebben op het terrein. Tijdens deze bijeenkomst komen zaken aan de orde als parkeren, verkeer, verlichting en privacy. De mensen en instanties die het betreft hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomsten.

Voor de omwonenden en overige inwoners uit Oegstgeest organiseert het COA later een (digitale) bijeenkomst.

Pas nadat de omgevingsvergunning door het college is afgegeven, zal worden gestart met de uitvoering van de werkzaamheden.