Storing afspraak maken

U kunt weer zelf online een afspraak maken. Helaas ontvangt u nog geen bevestiging van de gemaakte afspraak. Noteer deze dus zelf in uw agenda. Onze excuses voor het ongemak.

Op woensdag 22 november 2023 is de Tweede Kamerverkiezing. Wij waren daarom op zoek naar enthousiaste stembureauleden voor de verkiezingsdag op woensdag 22 november 2023 en tellers voor de dag na de verkiezingen: donderdag 23 november. We hebben inmiddels voldoende aanmeldingen ontvangen, daarvoor dank!


Samen met andere stembureauleden zorgt u ervoor dat de verkiezingsdag goed verloopt. Het stembureau is open vanaf 07.30 uur en sluit om 21.00 uur. Daarna sorteren de stembureauleden de stembiljetten en tellen zij hoeveel stemmen elke partij heeft gekregen.

Hoe ziet de dag eruit?

We werken met 2 ploegen. De eerste ploeg begint om 07.00 uur en stopt om 14.00 uur. De tweede ploeg is verantwoordelijk voor het stembureau van 14.00 tot 21.00 uur. Wanneer om 21.00 uur de stembureaus sluiten, begint het tellen van de stemmen door de leden van beide ploegen samen. Op de verkiezingsavond worden alleen de stemmen op partijniveau geteld.

De volgende dag, donderdag 23 november 2023, worden de stemmen op kandidaatsniveau overdag in het gemeentehuis geteld.

Is dit iets voor u? Dan vragen wij dit:

  • U bent minimaal 18 jaar.
  • U bent stressbestendig, representatief en behulpzaam.
  • U beheerst de Nederlandse taal goed.
  • U communiceert duidelijk en helder.

U krijgt hiervoor terug:

  • Een leuke ervaring met een kijkje achter de schermen van de verkiezingen.
  • Een vergoeding die afhankelijk is van uw functie.