Let op: In verband met een agressietraining zijn wij op donderdag 16 mei de gehele dag gesloten.

Heeft u al een regenton in de tuin? U kunt er nu eentje laten plaatsen met een flinke subsidiekorting van maar liefst 250 euro! Door regenwater op te vangen kunnen we het slim hergebruiken. We ontlasten hiermee het riool, zodat straten en kelders in Oegstgeest niet overstromen.

Het is u vast niet ontgaan. De zomers worden droger en als het regent komt het met bakken uit de hemel. Gevolg: onze tuinen en het boerenland staan droog, of andersom, straten en kelders stromen vol water. Dat komt doordat de omgeving steeds meer versteend raakt door de bouw van wegen en huizen en de populariteit van tegeltuinen. Door de tuin lekker te beplanten, kan het regenwater makkelijk weglopen. Ook een regenton helpt met opvangen van water. Hiermee wordt het riool ontlast en heeft u gratis water om aan de planten te geven en de ramen mee te wassen. 

Zo vraagt u een regenton aan

Heeft u interesse in een regenton? Vul dan op de website www.regenton.nl het contactformulier in en geef aan dat het gaat om de actie van de gemeente Oegstgeest. U betaalt in totaal 109 euro voor de plaatsing van de regenton en toebehoren (in plaats van 359 euro). Deze actie is in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Rijnland tot stand gekomen.

Voorwaarden van de actie

Er is subsidie voor in totaal 260 regentonnen, dus wees er snel bij want op = op. Alleen inwoners van Oegstgeest komen in aanmerking voor deze actie. Niet alleen eigenaren van een koophuis, kunnen een regenton aanvragen. Ook huurders van MeerWonen die een tuin hebben, komen in aanmerking. Hiervoor moeten zij wel toestemming vragen aan de verhuurder.