Het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest maakt bekend dat wij in onze vergadering van 13 juli 2021 de ‘Concept-verordening Jeugdhulp Oegstgeest 2022’ voor inspraak hebben vastgesteld.

De Concept-verordening Jeugdhulp Oegstgeest 2022

Om de herijkte visie ‘Doorontwikkeling Jeugdhulp Leidse Regio; Samen Sterk voor de Toekomst van Jeugd(hulp)’ te borgen in lokale regelgeving is het wenselijk om een nieuwe verordening vast te stellen. De uitwerking van de visie heeft al zijn beslag gekregen in de aanbesteding van de gemeentelijke toegang tot jeugdhulp en de inkoop van specialistische Jeugdhulp per 2022. Deze uitwerking en de voorgestelde aanscherping op het gebied van persoonsgebonden budget vragen om borging in lokale regelgeving en daarmee om besluitvorming.

Aangezien samenwerking in de Leidse regio voor het wijzigen van de verordening wenselijk en noodzakelijk is, is ervoor gekozen om de concept-verordening Jeugdhulp 2022 in gezamenlijkheid op te stellen. De wijzigingen met betrekking tot de specialistische jeugdhulp zijn ook afgestemd met de gemeenten in de regio Holland Rijnland. In alle betrokken gemeenten zullen de wijzigingen voor besluitvorming aan de gemeenteraden worden voorgelegd, zodat uniformiteit in de regio gewaarborgd is.

Conform artikel 21 van de huidige verordening is het van belang om u als inwoner vroegtijdig in de gelegenheid te stellen om advies uit te brengen bij de besluitvorming over deze verordening. Wij kunnen besluiten de verordening naar aanleiding van uw zienswijze aan te passen. Wij nemen dan uw mening over in het definitieve besluit. Maar dat hoeft niet. Wij wegen ieders belang en nemen dan een beslissing. De bedoeling is om de verordening eind 2021 voor te leggen aan de gemeenteraad die de verordening vaststelt. De verordening gaat dan per 1 januari 2022 in.

Ter Inzage

De ‘Concept-verordening Jeugdhulp Oegstgeest 2022’ en de bijbehorende bijlage ‘Toelichting op de concept-verordening Jeugdhulp Oegstgeest 2022’ zullen vanaf de dag van de ter inzagelegging tot en met vrijdag 24 september 2021 digitaal beschikbaar zijn op de gemeentelijke website www.oegstgeest.nl en op https://zoek.officielebekendmakingen.nl (selecteer op Oegstgeest en gemeenteblad). Heeft u geen internet? Gedurende deze periode zijn de stukken op werkdagen van 9.00 uur tot 13:00 uur en op woensdag van 9:00 uur tot 20:00 uur in te zien bij de welkomstbalie van het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg 13 te Oegstgeest.

Inspraak

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder gemotiveerd zijn zienswijze over de concept-verordening indienen. Dit kan mondeling, maar wij geven de voorkeur aan een schriftelijke inspraakreactie. Vermeld altijd uw naam en adresgegevens. Anonieme reacties nemen wij niet in behandeling. Een reactie per e-mail kunt u versturen aan mevrouw Van Houten op n.van.houten@leiden.nl. Een reactie per brief kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest, t.a.v. Team Maatschappij/ mevrouw Wendelaar Bonga, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest o.v.v. Concept- verordening Jeugdhulp Oegstgeest 2022. Voor het indienen van een mondelinge reactie maakt u een afspraak met mevrouw Wendelaar Bonga of mevrouw Kamerling van Team Maatschappij. Voor inlichtingen of het indienen van een mondelinge zienswijze belt u met de gemeente op nummer 14071.

Vervolg

Nadat de inspraakprocedure is doorlopen, zullen wij de inspraakreacties bundelen. Uw zienswijze wordt anoniem opgenomen. De gebundelde zienswijzen inclusief de reacties van de gemeenten Zoeterwoude, Leiden en Leiderdorp zullen vervolgens met u worden gedeeld.

Bijlagen