Van vrijdagavond 16 februari 19.00 uur tot en met maandagochtend 4 maart 6.00 uur wordt er aan de Oegstgeesterweg gewerkt. De weg is daarom in één richting afgesloten. Ter hoogte van de ijsbaan aan de Oegstgeesterweg in Leiden en de Hugo de Vrieslaan in Oegstgeest komt een brug over de Haarlemmertrekvaart. Om de brug goed aan te laten sluiten op de Oegstgeesterweg moet de Oegstgeesterweg aangepast worden.

Afsluiting Oegstgeesterweg richting Leiden

Voor de werkzaamheden is het nodig om de Oegstgeesterweg vanaf de rotonde bij de Abtspoelweg in Oegstgeest tot aan de Boerhaavelaan in Leiden af te sluiten voor autoverkeer dat richting Leiden gaat. Houd daarom rekening met extra reistijd. Autoverkeer dat vanuit Leiden naar Oegstgeest moet, kan wel langs de werkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen aan de kant van de sportvelden in beide richtingen langs de werkzaamheden. Bestemmingsverkeer richting UVS blijft wel mogelijk vanuit Oegstgeest.

Omleidingen

Het autoverkeer vanuit Oegstgeest dat naar de omgeving Willem de Zwijgerlaan moet, wordt vanaf de rotonde bij de Abtspoelweg/Oegstgeesterweg omgeleid via de Warmonderweg, Rijnsburgerweg en de Schipholweg.

Op de snelweg A44 worden de werkzaamheden ook al aangekondigd. Het verkeer dat vanaf de A44 naar de Willem de Zwijgerlaan moet, wordt omgeleid via afrit 8b Leiden, de Plesmanlaan, Stationspleintunnel en de Schipholweg.

Kaartje met afsluiting en omleidingsroute, klik voor een vergroting:

Kaartje met afsluiting en omleidingsroute

Inzet verkeersregelaars

Door de omleiding wordt het op sommige plekken in Leiden waarschijnlijk tijdelijk drukker. Om ook daar alles veilig te laten verlopen, worden er op de omleidingsroute onder andere bij de rotonde bij de Abtspoelweg/Oegstgeesterweg/Warmonderweg en de Posthofrotonde op de Rijnsburgerweg  verkeersregelaars ingezet. Dit gebeurt ’s ochtends en ’s middags in de spits.

Brug in de zomer open

Als de werkzaamheden aan de Oegstgeesterweg zijn afgerond, gaat aannemer Max Bögl verder met werkzaamheden aan de brug. Naar verwachting kan de brug Poelgeest dan in de zomer open.

Op de hoogte blijven van het project?

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden van aannemer Max Bögl? Download dan de BouwApp in de Google Play Store of de App Store. Zoek in de app naar ‘Realisatie Brug Poelgeest’, open het project en klik op ‘volgen’.