Hebt u iets gevonden of verloren in Oegstgeest? U kunt hiervan online aangifte doen via www.verlorenofgevonden.nl. U moet aangifte doen bij de politie als het gaat om een voorwerp dat (vermoedelijk) gestolen is.

Verloren

Hebt u iets verloren? U kunt dit online melden en meteen kijken of uw voorwerp al is gevonden.

Identiteitsbewijs verloren?

Voor een verloren of gestolen identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs belt u ons op 14071 voor een afspraak en doet u aangifte bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente. U tekent een verklaring van verlies of diefstal waarna u direct een nieuw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart kunt aanvragen. De gemeente heeft deze taak van de politie overgenomen.

De gemeente neemt de melding en de aanvraag - zelfs als er sprake is van een misdrijf - direct in behandeling. Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.

Hoe weet u of uw voorwerp teruggevonden is?

Dan nemen wij contact met u op indien mogelijk. Uiteraard kunt u ook altijd online kijken of uw voorwerp terecht is. Klopt de omschrijving? Dan vragen we u om naar het voorwerp te komen kijken. Is het van u? Dan kunt u het gelijk meenemen. Breng wel uw legitimatiebewijs mee.

Gevonden

Hebt u iets gevonden? U kunt dit online melden.

Vervolgens kunt U het gevonden voorwerp afgeven bij de gemeente. U krijgt hiervan een bevestiging. Is het voorwerp maximaal € 450,- waard? Dan wordt het voorwerp drie maanden bewaard. Daarna wijst de gemeente een eigenaar aan. Is het voorwerp meer waard? Dan is de bewaartermijn één jaar. Daarna wijst de gemeente een eigenaar aan.

U mag het voorwerp ook zelf in bewaring houden.

Wat gebeurt er als de eigenaar zich meldt?

  • Bewaart de gemeente het voorwerp? Dan vragen we hem of haar te komen kijken naar het voorwerp.
  • Bewaart u het voorwerp zelf? Dan vragen we hem of haar contact met u op te nemen voor informatie of om het voorwerp te bekijken.

Onderhoud

Bewaart u het gevonden voorwerp zelf? Zorg dan dat er niets mee gebeurt. Moet u daarvoor kosten maken? Dan moet de eigenaar – als hij zich meldt - deze binnen een maand terugbetalen.