U kunt verleende vergunningen uit het bouwarchief bij de gemeente opvragen. Recent ingediende bouwplannen en recent verleende omgevingsvergunningen zijn ook online te bekijken op www.officiƫlebekendmakingen.nl.

Omgevingsvergunningen en bouwplannen inzien

Iedereen die een omgevingsvergunning aanvraagt om te (ver)bouwen dient een bouwplan in bij de gemeente. Dit plan bestaat uit een omschrijving van de werkzaamheden en tekeningen van de bestaande en nieuwe situatie.

Ingediende bouwplannen publiceert de gemeente in de Oegstgeester Courant. Tot 1 januari 2022 gepubliceerde aanvragen kunt u opvragen via het contactformulier. Na 1 januari 2022 gepubliceerde aanvragen vindt u op officielebekendmakingen.nl.

Bouwarchief inzien

Zoekt u een bouwtekening of wilt u het bouwdossier van uw huis bekijken? Hiervoor kunt u terecht bij het bouwarchief. Bouwgegevens en bouwtekeningen zijn voor een groot deel gedigitaliseerd. Wij verstrekken de bouwgegevens en bouwtekeningen op aanvraag (groene knop) onder vermelding van straatnaam en huisnummer. Het deel dat nog niet gedigitaliseerd is kan op afspraak worden ingezien. Daarvoor nemen wij contact met u op.

kosten

Er worden tijdelijk geen kosten in rekening gebracht.