Aanleg bloemenweide

In 2019 legden we al een idylle aan en dit jaar komen er twee bloemenweides bij. We leggen een grote bloemenweide aan bij de Dirck van Swietenlaan en aan de Jan van Ruusbroeclaan komt een kleurig bloemenlint in het bestaande gazon.

Waarom leggen wij bloemenweides aan?

Bloemenweides ontstonden eeuwen geleden, op het land van onze boeren. In die tijd bewerkte de boer zijn land nog niet met grote machines, waardoor er ruimte was voor bloemen en grassen om zich tussen het graan te mengen. Vlinders, bijen en andere beestjes vonden er voedsel en beschutting. Al dat leven was met elkaar in balans en dat noemen we biodiversiteit. Omdat wij tegenwoordig zo efficiënt werken, staat die biodiversiteit enorm onder druk. En laten de beestjes en planten die in een bloemenweide voorkomen nou net een belangrijke schakel zijn in ons ecosysteem. Daarom leggen wij bloemenweides aan!

Training groenmedewerkers

Om de weides straks goed te kunnen onderhouden (en om nieuwe aan te leggen!) krijgt onze buitendienst een speciale cursus. Want een grasveldje maaien kan iedereen, een bloemenweide onderhouden is andere koek. Benieuwd naar het resultaat? Trek de wandelschoenen aan en kom kijken!

Zin om zelf te tuinieren?

Op gagoedoegstgeest.nl staan tips om van elke tuin én balkon een paradijsje te maken.