De blauwe zone is een parkeerschijfzone. U mag in deze zone maximaal twee uur parkeren op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Woont u in een straat waar de blauwe zone is, dan kunt u hieronder via de groene knop een parkeerontheffing aanvragen.

Is uw aanvraag verstuurd en de betaling gelukt, dan ontvangt u per email direct uw digitale parkeerontheffing.

Lukt het niet deze dienst online te regelen? Vul dan het contactformulier in. U kunt ook bellen met 14 071. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur.


Kosten 2024

Product Prijs
Ontheffing Blauwe zone € 60,90
Wijziging gegevens € 0,00

Voorwaarden

U bent woonachtig in één van de straten waar een blauwe zone van toepassing is en staat geregistreerd in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA).

Voor het verkrijgen van een parkeerontheffing gelden enkele aanvullende voorwaarden:

  • De aanvrager beschikt niet over een parkeergelegenheid op privé terrein;
  • De gemeente verstrekt één parkeerontheffing per adres waarbij het voertuig dient te worden gebruikt voor eigen gebruik;
  • Uitzondering geldt voor bewoners die woonachtig zijn aan de Leidsestraatweg. Bewoners aan de Leidsestraatweg kunnen twee ontheffingen aanvragen, één op kenteken en één op adres.

Wijziging doorgeven

Krijgt u een ander kenteken of gaat u verhuizen. Of is er een andere belangrijke verandering in uw situatie.  Geef de wijziging zo snel mogelijk door via ons contactformulier. Vermeld altijd uw naam, adres en woonplaats. Laat ons ook weten wat er gewijzigd is.