De Kagerzoom is een waterrijk en afwisselend recreatiegebied in gemeente Teylingen, grenzend aan Oegstgeest. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen.

De Kagerzoom

Door de naastgelegen wateren de Zijl, Groote Sloot, De Bak en de plas 't Joppe is watersporten een geliefde bezigheid. Molens, riet, water en beweiding maken van de Kagerzoom een gevarieerd landschap.

De Kagerzoom bestaat uit drie delen. In de Broek- en Simontjespolder kunt u naast wandelen en fietsen ook golfen. In het hoogseizoen vaart veer de Zijlpont u van Warmond naar de Broek- en Simontjespolder. Een leuke afwisseling van een wandel- of fietstocht. Op de plas 't Joppe kunt u terecht voor alle vormen van watersport. Ook is het mogelijk om boten te huren. In de gebieden de Strengen en Tengnagel kunt u naar hartelust vissen.

Zwemwater

De omgevingsdienst Midden Holland heeft de taak om tijdens het zwemwaterseizoen (1 mei tot 1 oktober) te waarschuwen voor blauwalgen. Hiervoor wordt een landelijk vastgesteld blauwalgenprotocol gehanteerd.
Het Hoogheemraadschap van Rijnland meet gedurende het zwemseizoen (elke twee weken vanaf de 2e helft van april tot 1 oktober) de hoeveelheid blauwalgen op zwemwaterlocaties.
Wanneer de hoeveelheid blauwalgen zodanig veel is dat een waarschuwing of negatief zwemadvies wordt ingesteld door de Omgevingsdienst Midden Holland dan communiceert de omgevingsdienst hierover via borden bij zwemwaterlocaties en via www.zwemwater.nl.