Dienstencentrum bijna klaar

Oegstgeest heeft net als andere gemeenten een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Om aan de afspraken met de regiogemeenten te voldoen moeten wij extra opvangplekken voor Oekraïners realiseren. Vanaf half november 2022 biedt het Dienstencentrum aan de Kasteellaan 5-7 (terrein De  Geesten) plek aan ongeveer 70 Oekraïense vluchtelingen. De opvang loopt tot 1 september 2023 met de mogelijkheid tot een tijdelijke verlenging.

Rondleiding en vragen stellen

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het Dienstencentrum (terrein De Geesten) geschikt te maken als tijdelijke opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen. Vanaf half november vinden 70 Oekraïense vluchtelingen hier een nieuw onderkomen. Graag geven wij bewoners van Oegstgeest gelegenheid om de opvanglocatie alvast te bekijken.

Inloopmoment vrijdag 11 november

Op vrijdag 11 november 2022 van 16.00 – 17.30 uur is er een inloopmoment. U bent dan van harte welkom aan de Kasteellaan 5-7. Medewerkers van de gemeente en de beheerder van de exploitant zijn aanwezig om u kort rond te leiden en eventuele vragen te beantwoorden. Omdat er niet zo veel parkeerplekken voor het pand zijn en er nog mensen aan het werk zijn om de opvang voor bewoning helemaal gereed te maken, stellen we het op prijs als u lopend of met de fiets komt.

Veel gestelde vragen