Dienstencentrum in De Geesten wordt opvangplek voor vluchtelingen Oekraïne

Oegstgeest heeft net als andere gemeenten een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Om aan de afspraken met de regiogemeenten te voldoen moeten wij extra opvangplekken voor Oekraïners realiseren.

Daarom hebben we als gemeente ons oog laten vallen op het Dienstencentrum aan de Kasteellaan 5-7 (terrein De  Geesten). Vanaf half november 2022 biedt dit gebouw plek aan ongeveer 70 Oekraïense vluchtelingen. De opvang loopt tot 1 september 2023 met de mogelijkheid tot een tijdelijke verlenging.

Op korte termijn starten de werkzaamheden om het pand hiervoor geschikt te maken. Voor de bewoners die er nu wonen, hebben wij bij huisvester Ad Hoc actief aandacht gevraagd voor herhuisvesting. Deze herhuisvesting lijkt te slagen.

De komende maanden bereiden we de komst van de 70 Oekraïense vluchtelingen naar het Dienstencentrum verder voor. Onze recente ervaring met de opvang van Oekraïners en statushouders in het Hoefijzergebouw achter het gemeentehuis komt hierbij zeker van pas. Ook hier zullen wij op zowel het gebied van verbouwen, beheer en beveiliging, als ook op het gebeid van ondersteuning en begeleiding van deze doelgroep nauw samenwerken met andere partijen.

In oktober organiseren wij een inloopbijeenkomst waarbij u gelegenheid krijgt om vragen stellen. Alle beschikbare informatie vindt u de komende tijd op deze pagina.

Heeft u nu al vragen? Deze kunt u stellen via het contactformulier.