Jongeren hebben de toekomst, daarom willen we graag weten wat jij belangrijk vindt voor en in Oegstgeest!

Wat gaan we doen?

Wij zijn vier enthousiaste jongeren tussen de 12 en de 20 jaar oud die meedenken met de gemeente en op zoek zijn naar jongeren om ons groepje uit te breiden.  Vind je het leuk om met ons mee te denken?

Wat betekent dit voor jou?

Door met ons mee te denken kunnen we Oegstgeest een nog fijnere plek voor jongeren maken om in te wonen, naar school te gaan, te sporten en te chillen.

Wanneer doen we dit?

Op woensdag 28 februari van 19:30 tot 21:00 houden we een startbijeenkomst in het Dorpscentrum van Oegstgeest. We houden dan een Pubquiz met burgemeester Jaensch (misschien win je wel een leuke prijs!) en we praten met elkaar over wat we belangrijk vinden voor en in Oegstgeest. Er staat fris, chips en ander lekkers klaar. Kom je ook? 

  • Als je onder de 18 bent heb je toestemming nodig van je ouder(s)/verzorger(s).
  • Door je aan te melden ga je akkoord met ons privacy beleid.

Wanneer en hoe gaan we aan het werk?

Na de startbijeenkomst komen we nog vier keer bij elkaar, twee keer in 2024 en twee keer in 2025. We gaan dan met elkaar aan de slag om verschillende thema’s uit te werken in ideeën en die presenteren we vervolgens aan de gemeenteraad. De gemeenteraad beslist over belangrijke zaken in onze gemeente. Zo leren we gelijk hoe de gemeente en de lokale politiek werkt. Op de startbijeenkomst leggen we uit wat de bedoeling is, daarna kun je beslissen of je met onze groep wil meedoen.

Contactgegevens

Heb jij (of één van je ouders) nog vragen over dit project, stuur dan een e-mail naar Judith van Voorst-Janssen. Zij werkt bij de gemeente Oegstgeest en helpt ons met dit project.