Handelt u in tweedehands goederen? Dan bent u verplicht…

…Om u als handelaar aan te melden bij de gemeente

Artikel 2:68 Algemene Plaatselijke Verordening Oegstgeest  

Dit doet u door hieronder op ‘direct aanmelden’ te klikken. Vul het aanmeldformulier in en kies onderaan het formulier voor de optie ‘Ik maak gebruik van het DOR of wil direct gebruik maken van het DOR’.

…Uw in- en verkoopregistratie bij te houden in het Digitaal Opkopers Register (DOR)

Artikel 2:67 Algemene Plaatselijke Verordening Oegstgeest  

Wanneer u zich bij ons heeft aangemeld, heeft u direct een account voor het DOR. Vervolgens is het DOR meteen te gebruiken.

Hoe werkt het DOR?

Toezicht en handhaving

De gemeente controleert of u op de juiste manier gebruik maakt van het DOR. Heeft u tijdens de controle uw zaken niet op orde? Dan wordt u vaker gecontroleerd en riskeert u een boete.

Vooraf opzoeken of een product gestolen is

In het DOR kunt u het serienummer invullen en vooraf controleren of iets als gestolen geregistreerd staat bij de politie. Als dit het geval is, moet u het voorwerp weigeren en dit melden bij de politie.

Handelt u in (onderdelen van) bromfietsen, motoren en/of auto’s?

Dan hoeft u alleen de buitenlands gekentekende voertuigen en alle voertuigonderdelen die u opkoopt in het DOR te registreren. De Nederlands gekentekende voertuigen die u opkoopt blijft u in het RDW-kentekenregister registreren.

Koppeling van uw kassasysteem met het Digitaal Opkopers Register

Ga bij uw leverancier na of uw kassasysteem met het DOR gekoppeld kan worden. Bij bepaalde kassasystemen is dit mogelijk, waardoor het kassasysteem de gegevens automatisch in het DOR registreert.