Hulp bij geldproblemen

Bij geldzorgen of betalingsachterstanden  bieden wij op verschillende manieren hulp. Samen met u kijken we wat het beste bij u past. Deze hulp is vrijblijvend en gratis.

U kunt bij ons terecht voor:

 • een adviesgesprek waarin we samen naar uw inkomen en uitgaves kijken;
 • het maken van een budgetplan;
 • het treffen van een betalingsregeling;
 • een onderzoek waarin we kijken of u misschien recht hebt op meer inkomen. Bijvoorbeeld uit toeslagen of andere regelingen.

Contact met de gemeente

U kunt ons bellen op telefoonnummer 14071 op werkdagen tussen 9:00 - en 11:00 uur of een e-mail sturen naar schuldhulpverlening@oegstgeest.nl.

Als de gemeente langskomt, belt of schrijft over een betalingsachterstand

Om te voorkomen dat betalingsachterstanden voor grotere problemen zorgen, regelt de wet dat de gemeente bericht krijgt wanneer u bepaalde rekeningen niet hebt betaald. Dat gaat om rekeningen voor uw huur, zorgverzekering, energie of water. De gemeente neemt in dat geval contact met u op.

Een medewerker:

 • komt bij u langs;
 • belt u op;
 • stuurt een brief of e-mail.

Misschien is er niets aan de hand, maar het kan ook zijn dat u hulp nodig hebt. Samen met u bekijken we dan wat de beste manier is om uw geldproblemen aan te pakken.

Brief gekregen, wat moet ik nu doen?

Neem contact op met degene van wie u de brief hebt gekregen. In de brief staan een telefoonnummer en een e-mailadres. Samen kunt u bespreken op welke manier de gemeente Oegstgeest u kan helpen bij het oplossen van de betaalachterstanden. (Zie ook bovenaan deze pagina)

Hebt u geen hulp nodig, neem dan toch contact met ons op! Wij kunnen dan aan de organisatie die de betalingsachterstand meldt doorgeven dat u zelf naar een oplossing zoekt. Wij zullen dan geen huisbezoek bij u afleggen.

Hulp bij andere organisaties

Niet alleen de gemeente Oegstgeest kan u helpen bij problemen met geld. Ook bij onderstaande organisaties kunt u terecht:

 • SchuldHulpMaatje. Samen lukt ’t, dat is waar SchuldHulpMaatje voor staat. Zeker als je in de schulden zit, of dreigt te komen, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die zonder oordelen met je aan de slag gaat om rust en overzicht te krijgen. Meld u aan via www.uitdeschulden.nu of bel met 071-2032120.
 • De sociaal raadsman van Kwadraad kan u advies geven bij juridische vragen over uw financiën. Op maandagen in de even weken is er van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur in het gebouw van het CJG, achter het gemeentehuis. Liever eerst een afspraak maken? Bel dan Kwadraad, telefoonnummer 088-9004000.
 • Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) Rotterdam helpt inwoners uit Oegstgeest wanneer zij als ondernemer financiële problemen hebben. Het RBZ Rotterdam is bereikbaar via www.rotterdam/rbz. Of bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur met 010-4339600. Kies 2 in het keuzemenu. U kunt dan in overleg een afspraak plannen.
 • IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) in de bibliotheek: voor hulp bij contacten met de digitale overheid. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst. Adres: Lange Voort 2 T, Oegstgeest. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.