Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Collectieve Zorgverzekering die wordt aangeboden door gemeente Oegstgeest en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid! Met de Collectieve Zorgverzekering betaalt de gemeente een deel van uw zorgverzekering.

De Collectieve Zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een keuze uit twee aanvullende verzekeringen (AV): de AV Gemeente Standaard en de AV Gemeente Top. De AV Gemeente Top is speciaal bedoeld voor mensen met een hoge vraag naar zorg en heeft dan ook een hogere vergoedingsgraad. Bij AV Gemeente Top is het verplichte eigen risico meeverzekerd.

Maandelijkse premie 2020
Type verzekeringMaandbedragVoorwaarde
Basisverzekering met AV Gemeente Standaard (zonder afkoop eigen risico)*€114,19Inkomen max. 120% bijstandsnorm (incl. vakantiegeld)
Basisverzekering met AV Gemeente Top (inclusief afkoop eigen risico)*€158,41Inkomen max. 130% bijstandsnorm (incl. vakantiegeld)

* eigen risico 2020: €385,- per jaar.

Voordelen

  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering;
  • U krijgt 5% korting op de basisverzekering;
  • Er is een ruime vergoeding voor o.a. brillen, fysiotherapie, tandartskosten en Wlz/Wmo eigen bijdrage;
  • Zorg en Zekerheid accepteert iedereen, zonder medische keuring;
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Oegstgeest;
  • Voor AV Gemeente Standaard: U heeft een inkomen van maximaal 120 % van de bijstandsnorm (maximaal netto inkomen per maand, inclusief vakantietoeslag).
  • Voor AV Gemeente Top: U heeft een inkomen van maximaal 130 % van de bijstandsnorm (maximaal netto inkomen per maand, inclusief vakantietoeslag).

Meer informatie

Op www.gezondverzekerd.nl en www.zorgenzekerheid.nl/gemeenten vindt u meer informatie over het aanbod van de gemeente Oegstgeest en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Ook vindt u hier welke kosten worden vergoed.

Voor inhoudelijke vragen over de zorgverzekering kan u op werkdagen rechtstreeks contact opnemen met Zorg en Zekerheid via telefoonnummer 071-5825825.  

Heeft u vragen over de voorwaarden? Neem dan contact op met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Oegstgeest. De afdeling is elke werkdag tijdens het spreekuur bereikbaar van 9.00 - 11.00 uur via telefoonnummer: 071-5191830.

Overstappen

Aanmelden voor de Collectieve Zorgverzekering kan digitaal via de website www.gezondverzekerd.nl (gemeente Oegstgeest kiezen). U kan dit t/m 31 december 2019 doen. Als u het lastig vindt om de Collectieve Zorgverzekering digitaal aan te vragen, kan u zich ook aanmelden via het papieren aanmeldingsformulier dat bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Oegstgeest op te vragen is (zie contactgegevens hierboven). Als u nu ergens anders bent verzekerd, moet uw oude verzekering vóór 31 december 2019 opgezegd worden. Zorg en Zekerheid kan dit ook voor u regelen. Zorg dan wel dat u zich op tijd aanmeldt!