Hulp bij geldproblemen

Bij geldzorgen of betalingsachterstanden  bieden wij op verschillende manieren hulp. Samen met u kijken we wat het beste bij u past. Deze hulp is vrijblijvend en gratis.

U kunt bij ons terecht voor:

  • een adviesgesprek waarin we samen naar uw inkomen en uitgaves kijken;
  • het maken van een budgetplan;
  • het treffen van een betalingsregeling;
  • een onderzoek waarin we kijken of u misschien recht hebt op meer inkomen. Bijvoorbeeld uit toeslagen of andere regelingen.

Contact met de gemeente

U kunt ons bellen op telefoonnummer 14 071 op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur. Een e-mail sturen naar schuldhulpverlening@oegstgeest.nl mag ook.

Als de gemeente langskomt, belt of schrijft over een betalingsachterstand

Om te voorkomen dat betalingsachterstanden voor grotere problemen zorgen, regelt de wet dat de gemeente bericht krijgt wanneer u bepaalde rekeningen niet hebt betaald. Dat gaat om rekeningen voor uw huur, zorgverzekering, energie of water. De gemeente neemt in dat geval contact met u op.

Een medewerker:

  • komt bij u langs;
  • belt u op;
  • stuurt een brief of e-mail.

Misschien is er niets aan de hand, maar het kan ook zijn dat u hulp nodig hebt. Samen met u bekijken we dan wat de beste manier is om uw geldproblemen aan te pakken.

Brief gekregen, wat moet ik nu doen?

Neem contact op met degene van wie u de brief hebt gekregen. In de brief staan een telefoonnummer en een e-mailadres. Samen kunt u bespreken op welke manier de gemeente Oegstgeest u kan helpen bij het oplossen van de betaalachterstanden. (Zie ook bovenaan deze pagina)

Hebt u geen hulp nodig, neem dan toch contact met ons op! Wij kunnen dan aan de organisatie die de betalingsachterstand meldt doorgeven dat u zelf naar een oplossing zoekt. Wij zullen dan geen huisbezoek bij u afleggen.

Hulp bij andere organisaties

Niet alleen de gemeente Oegstgeest kan u helpen bij problemen met geld. Ook bij onderstaande organisaties kunt u terecht.

SchuldHulpMaatje

Samen lukt ’t, dat is waar SchuldHulpMaatje voor staat. Zeker als u in de schulden zit, of dreigt te komen, heeft u iemand nodig die in u gelooft en helpt. Iemand die zonder oordelen met u aan de slag gaat om rust en overzicht te krijgen.

Meld u aan via www.uitdeschulden.nu of bel met 071 20 32 120.

Kwadraad

De sociaal raadsman van Kwadraad kan u advies geven bij juridische vragen over uw financiën. Ook kan men kortdurende budgetbegeleiding bieden. Gezamenlijk worden alle inkomsten en uitgaven in beeld gebracht, zodat men na een periode van begeleiding weer zelfstandig verder kan.

Op dinsdagen in de even weken is er van 14.00 tot 16.00 uur een inloopspreekuur in het gebouw van het CJG, achter het gemeentehuis. Liever eerst een afspraak maken? Bel dan Kwadraad, telefoonnummer 088 90 04 000.

Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) Rotterdam

Het RBZ Rotterdam helpt inwoners uit Oegstgeest wanneer zij als ondernemer financiële problemen hebben.

Het RBZ Rotterdam is bereikbaar via www.rotterdam.nl/rbz. Of bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur met 010 43 39 600. Kies 2 in het keuzemenu. U kunt dan in overleg een afspraak plannen.

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek

Voor hulp bij contacten met de digitale overheid. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst.

Adres: Lange Voort 2T, Oegstgeest.
Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur; woensdag van 10.00 tot 18.00 uur; zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.