Personenalarmering

Wanneer een aanpassing aan uw woning nodig is om zelf langer thuis te kunnen wonen of een kind thuis te kunnen laten opgroeien, en u kunt de aanpassing niet zelf realiseren, dan kan een WMO-woonvoorziening worden verstrekt. Ouder worden en de beperkingen die daarbij komen kijken, horen bij het leven. De gemeente kan niet alles oplossen en opvangen. We bieden wel een betrouwbaar vangnet.

Wanneer u beperkingen ondervindt bij het zelfstandig verplaatsen in en om het huis kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld een rollator, een rolstoel of scootmobiel. Mogelijk komt u voor het gebruik van een rolstoel of scootmobiel in aanmerking voor een WMO-rolstoelvoorziening. Voor het aanvragen van een WMO-rolstoelvoorziening neemt u contact op met het Sociaal Team Oegstgeest. Als u al een WMO-consulent als contactpersoon heeft kunt u contact opnemen met hem/haar.

Kosten

De kosten van deelname zijn afhankelijk van de ziektekostenverzekering. Als u verzekerd bent via Zorg & Zekerheid en ONVZ, en is er sprake van medische noodzaak, wordt het grootste deel van de kosten vergoed door deze verzekeraars. U betaalt wel een eigen bijdrage. De huisarts bepaalt of er sprake is van medische noodzaak. Radius vraagt deze indicatie op bij uw huisarts. Heeft u een andere ziektekostenverzekeraar, neem gerust contact met ons op, dan leggen wij u graag uit hoe u personenalarmering kunt aanvragen.

Aanvragen

Hulp inroepen kan eenvoudig via personenalarmering van Radius. Het geeft u de zekerheid dat er in een noodsituatie altijd hulp komt. Met één druk op de knop waarschuwt u, dag en nacht, de meldcentrale en er wordt direct actie ondernomen. Dag en nacht.

Veelgestelde vragen