Kunt u door ziekte, een beperking of uw leeftijd uw huishouden niet (meer) goed doen? Dan kunt u gebruikmaken van huishoudelijke ondersteuning. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Een hulp komt bijvoorbeeld schoonmaken, bedden opmaken en de afwas doen.

Voorwaarden

  • U woont in Oegstgeest.
  • U bent 18 jaar of ouder.

De hulp is bedoeld om uw huis, inclusief balkon en berging, leefbaar en schoon te houden. Het gaat niet om uw tuin. Er is ook begeleiding mogelijk zodat u zelf uw huishouden leert doen. Dit kan om begeleiding gaan om structuur aan te brengen in uw huishouden of hulp bij het omgaan met geld.

Aanvragen

Vul het contactformulier van het Sociaal team in. Er vindt eerst een gesprek plaats. Dit gesprek gaat over uw vraag en mogelijke oplossingen. Er wordt gekeken naar wat u zelf kunt en wat u zelf kunt regelen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van uw netwerk. 
Blijkt tijdens het gesprek met het Sociaal Team dat u echt huishoudelijke hulp nodig hebt? Dien dan een aanvraag in. Wordt de huishoudelijke hulp toegewezen? Dan krijgt u deze via aanbieders waarmee de gemeente Oegstgeest een contract heeft. Of u kunt de hulp zelf regelen via een Persoonsgebonden Budget (PGB). In dat geval maakt u zelf afspraken over hoe vaak de hulp komt en wat de hulp doet.

Veelgestelde vragen