Het project

De Rijnzichtweg en de Rijnsburgerweg maken deel uit van de historische verbinding tussen Leiden, Rijnsburg en Katwijk en tegenwoordig ook de A44. Deze wegen zijn van regionaal belang. Door ruimtelijke ontwikkelingen in de regio nam en neemt dit belang verder toe. Daar komt bij dat de wegen de ontsluiting vormen van Nieuw Rhijngeest (inmiddels ten dele is ontwikkeld) en Frederiksoord Zuid (nog in ontwikkeling). De weg moet daarvoor worden aangepast, met aandacht voor de verkeersdoorstroming voor de doorgaande route. Vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid is het eveneens nodig de weg aan te passen.

Belangrijke uitgangspunten van de herinrichting zijn:

  • Verbetering van verkeersveiligheid/doorstroming;
  • Ontsluiting van omliggende gebieden;
  • Bevorderen van fietsgebruik;

Bewonersbijeenkomst op 14 juni

Begin april heeft u van ons een brief ontvangen over het project Herinrichting Rijnzichtweg/ Rijnsburgerweg. De afgelopen periode hebben we gewerkt aan het concept verkeersontwerp, waarin de eerdere inbreng van bewoners en ondernemers meegenomen is. In dit ontwerp staat hoe de verkeersinrichting (wegindeling, overstekplaatsen en kruispunten) eruit komen te zien en wat de aanpassingen zijn ten opzichte van de huidige situatie. We zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. U bent van harte welkom op de bewonersbijeenkomst op dinsdag 14 juni 2022 en kunt ook digitaal uw reactie delen. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u meer over het project, de verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer. U kunt reageren op het ontwerp, uw vragen stellen en kennismaken met het team van de gemeente. 

  • Datum:              dinsdag 14 juni 2022
  • Locatie:             Gemeentehuis Oegstgeest
  • Tijd:                    Van 19:00 uur tot 21:00 uur, inloop vanaf 18:45 uur

Wilt u ons uiterlijk zondag 12 juni 2022 laten weten of u komt? 

Doe Mee Platform

Misschien bent u niet in de gelegenheid om naar de bijeenkomst te komen of vindt u het prettiger om digitaal te reageren. We hebben dit project daarom ook op ons platform Doe Mee Oegstgeest geplaatst. Hier vindt u relevante informatie en kunt u reageren op het concept verkeersontwerp. Reageren is mogelijk vanaf 14 mei 2022. Let op: u moet zich eenmalig registreren als deelnemer op het platform.

Wat gebeurt er met uw mening?

De idee├źn en inbreng die we ophalen tijden de bijeenkomst en via het digitaal bewonersplatform verwerken we waar mogelijk in het definitieve verkeersontwerp. We bundelen alle inbreng in een reactiedocument dat we delen met de gemeenteraad en op het Doe Mee Platform.

Meer informatie of vragen

Heeft u vragen of opmerkingen over het project? Neem dan contact op met Pepijn Meeuwsen, projectleider, via email meeuwsen@oegstgeest.nl of via telefoonnummer 14071 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur).