Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Collectieve Zorgverzekering die wordt aangeboden door gemeente Oegstgeest en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid! Met de Collectieve Zorgverzekering betaalt de gemeente een deel van uw zorgverzekering.

De Collectieve Zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een keuze uit twee aanvullende verzekeringen (AV): de AV Gemeente Standaard en de AV Gemeente Top. De AV Gemeente Top is speciaal bedoeld voor mensen met een hoge vraag naar zorg en heeft dan ook een hogere vergoedingsgraad. Bij AV Gemeente Top is het verplichte eigen risico meeverzekerd.

Maandelijkse premie

Type verzekering: Basisverzekering met AV Gemeente, Standaard (zonder afkoop eigen risico)*
Maandbedrag: €121,12
Voorwaarde: Inkomen max. 120% bijstandsnorm (incl. vakantiegeld)

Type verzekering: Basisverzekering met AV Gemeente Top (inclusief afkoop eigen risico)*    
Maandbedrag: €165,36
Voorwaarde:: Inkomen max. 130% bijstandsnorm (incl. vakantiegeld)

eigen risico 2020: €385,- per jaar.

Voordelen

  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering;
  • U krijgt 5% korting op de basisverzekering;
  • Er is een ruime vergoeding voor o.a. brillen, fysiotherapie, tandartskosten en Wlz/Wmo eigen bijdrage;
  • Zorg en Zekerheid accepteert iedereen, zonder medische keuring;
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Oegstgeest;
  • Voor AV Gemeente Standaard: U heeft een inkomen van maximaal 120 % van de bijstandsnorm (maximaal netto inkomen per maand, inclusief vakantietoeslag).
  • Voor AV Gemeente Top: U heeft een inkomen van maximaal 130 % van de bijstandsnorm (maximaal netto inkomen per maand, inclusief vakantietoeslag).

Meer informatie

Op www.gezondverzekerd.nl en www.zorgenzekerheid.nl/gemeenten vindt u meer informatie over het aanbod van de gemeente Oegstgeest en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Ook vindt u hier welke kosten worden vergoed.

Voor inhoudelijke vragen over de zorgverzekering kan u op werkdagen rechtstreeks contact opnemen met Zorg en Zekerheid via telefoonnummer 071-5825825.  

Heeft u vragen over de voorwaarden? Neem dan contact op met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Oegstgeest. De afdeling is elke werkdag tijdens het spreekuur bereikbaar van 9.00 - 11.00 uur via telefoonnummer: 071-5191830.

Overstappen

Overstappen kan eens per jaar in de maanden november en december. Vanaf eind oktober zal op deze website informatie over overstappen geplaatst worden.