In het bosgebied langs de Haarlemmerstraatweg werken wij  aan natuurherstel. Het gaat om het gedeelte tussen de ingang van de nieuwe begraafplaats en het wandelpad vanaf de Willem van Otterloolaan.

Wat gaan we doen?

We verwijderen gericht de woekerende soorten, zoals clematis en veldiep. Dit betekent dat er in januari en februari zaag- en snoeiwerkzaamheden uitgevoerd worden. Ook worden de schouwpaden langs de watergangen opgeschoond en wordt de grond klaargemaakt voor de nieuwe beplanting. Daarna planten we nieuwe heesters en bomen. Dit zullen diverse inheemse soorten zijn. We kiezen voor een grote diversiteit inheemse soorten heesters en bomen zoals; sprokkelhout, hazelaar, kornoelje, haagbeuk, berk, linde, wilde appel en peer. Zo ontstaat er een aantrekkelijk en afwisselend gebied voor mens en dier. 

Wandelen kan, maar volg de aanwijzingen ter plaatse

We verwachten rond half februari klaar te zijn. U kunt tijdens de werkzaamheden in het gebied wandelen. Wel kan het gebeuren dat we voor uw en onze veiligheid delen tijdelijk afsluiten. Houd hier rekening mee en volg de aanwijzingen van de groenmedewerkers ter plaatse op.  Bedankt voor uw medewerking!

Waarom is natuurherstel nodig?

De afgelopen jaren hebben woekerplanten de overhand gekregen. Daardoor zijn andere soorten verstikt en verdwenen. Voor een gezond groengebied is het belangrijk dat er verschillende soorten bomen en planten zijn. Dit biedt immers voedsel en leefruimte voor allerlei dieren.