Het project

De Geversstraat is een belangrijke weg in Oegstgeest waar veel gebruik van wordt gemaakt. Er wordt onderhoud uitgevoerd aan het deel vanaf de rotonde tot en met het kruispunt met De Kempenaerstraat. Dit combineren we met een aantal verkeersmaatregelen die allen het doel hebben om de verkeersveiligheid, leefbaarheid en uitstraling van de weg te verbeteren.

Bereikbaarheid en parkeren

Tijdens de werkzaamheden blijft altijd een deel van de rijbaan beschikbaar voor verkeer naar de Willibrordrotonde. Verkeer in de richting van Leiden wordt omgeleid. Voor fietsers geldt een omleiding in beide richtingen. Waar nodig zetten we verkeersregelaars in. De omleiding voor fietsers geven we aan met borden. Woont u in een zijstraat van de Geversstraat? Ook hier geven borden de omleiding aan. Parkeren in de Geversstraat tijdens de werkzaamheden kan helaas niet.

Klik op de afbeelding(en) voor een grotere weergave

In fases aan het werk

We voeren onderhoud uit aan het deel vanaf de Willibrordrotonde tot en met het kruispunt met De Kempenaerstraat. Dit onderhoud combineren we met een aantal verkeersmaatregelen die allen tot doel hebben de verkeersveiligheid, leefbaarheid en uitstraling van de weg te verbeteren. De werkzaamheden starten op maandag 10 oktober 2022 en worden in fases uitgevoerd. 

Overlast

We kunnen er niet onderuit dat u soms last heeft van de werkzaamheden. Bij het plannen van het werk houden we zoveel mogelijk rekening met weersomstandigheden en andere projecten om daarmee de opbreking van de straat niet onnodig te verlengen. Voorafgaand aan en tijdens de uitvoering, informeren we u via verschillende kanalen over de werkzaamheden en verkeersomleidingen.

Afvalinzameling tijdens de werkzaamheden

De gedeeltelijke afsluiting van de Geversstraat is ook een belemmering voor onze collega’s van de afvalinzameling. Daarom passen wij de inzameling tijdens de werkzaamheden aan. De bewoners ontvangen hierover een brief.

Bent u ondernemer en biedt u uw bedrijfsafval ook aan in de Geversstraat? Bel voor een goede afstemming met omgevingsmanager Leonore Koopman op telefoonnummer 06 190 90 154.