Nu de Warmonderhekbrug bijna klaar is, kan de herinrichting van de Oranje Nassaulaan starten vanaf de zijstraat Buitenwater richting de nieuwe brug. Hierbij wordt het fietspad geheel vernieuwd, het asfalt hersteld en nieuw asfalt aangebracht. Ook wordt de brede rode fietsstrook op de Oranje Nassaulaan doorgetrokken tot de brug.

Oranje Nassaulaan afgesloten voor alle verkeer van 16 t/m 23 mei, ook voor (brom)fietsers en voetgangers

Om de werkzaamheden veilig en goed uit te kunnen voeren, wordt de Oranje Nassaulaan afgesloten van maandag 16 mei 09.00 uur t/m maandag 23 mei 05.00 uur. Dit geldt voor al het verkeer dus ook voor (brom)fietsers en voetgangers.

Fietsverkeer vanuit Warmond richting Oegstgeest en andersom wordt omgeleid via de Merenwijk en om de Klinkenbergerplas. Bewoners aan de Oranje Nassaulaan kunnen hun woning bereiken.

Afsluiting kruispunt Abtspoelweg - N444 van donderdag 19 mei t/m maandagochtend 23 mei

Om alle werkzaamheden op het kruispunt Abtspoelweg – N444 veilig uit te kunnen voeren, wordt het kruispunt afgesloten van donderdag 19 mei 20.00 uur t/m maandag 23 mei 05.00 uur. Dit geldt voor al het verkeer, dus ook voor (brom)fietsers en voetgangers.

In dit afsluitingsweekend worden o.a.:

 • de tijdelijke verkeerslichten en de tijdelijke fietsbrug verwijderd;
 • de Oranje Nassaulaan en de brug geasfalteerd;
 • het asfalt op het kruispunt Abtspoelweg – N444 – Oranje Nassaulaan gefreesd en een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht;
 • de wegwijzers en openbare verlichting hersteld en vernieuwd.

Omleiding verkeer

 • Autoverkeer: 
  • Wordt omgeleid via de Warmonderweg – Geversstraat – Rijnzichtweg – A44 en andersom.
 • Fietsverkeer: 
  • vanuit Warmond richting Oegstgeest en andersom wordt omgeleid via de Merenwijk of om de Klinkenbergerplas.
  • vanuit Voorhout/Sassenheim richting Oegstgeest en andersom wordt omgeleid over de fietsbrug die over de N444 ligt richting Haaswijk en andersom.
 • Lijnbus 50: 
  • Wordt omgeleid via de President Kennedylaan en de Haarlemmerstraatweg in Oegstgeest.
 • Nood- en hulpdiensten: 
  • Maken gebruik van de ingestelde omleidingsroutes.

Pleziervaart van en naar Poelmeer

De werkzaamheden hebben geen invloed op de doorvaart onder de nieuwe brug, hoewel het soms mogelijk kan zijn, dat een korte stremming nodig is. Als dit het geval is, kan worden overlegd met de uitvoerder op het werk.

Warmonderhekbrug en Oranje Nassaulaan woensdag 25 mei weer open voor al het verkeer

Vanaf maandag 23 mei kunnen fietsers en voetgangers weer gebruik maken van de Oranje Nassaulaan en de brug. In de loop van woensdag 25 mei kan al het verkeer weer gebruik maken van de Oranje Nassaulaan en de brug. Lijnbus 50 rijdt dan ook weer volgens de dienstregeling.  

Herinrichting Herenweg en Sweilandstraat (fase 3) start eind juni 2022

Eind juni is de start van de laatste fase van de herinrichting van de Herenweg en Sweilandstraat. Dit heeft weer gevolgen voor alle verkeer, waaronder bus 50. Opnieuw zal een pendelbus worden ingezet. Hierover informeren wij uitgebreid in de volgende nieuwsbrief, op de website en in de Gemeenteberichten.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden aan de Warmonderhekbrug vindt u in de digitale nieuwsbrief. Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met de projectleider, Pieter Mulder, telefonisch bereikbaar via 14 0252 of door een mail te sturen naar herenwegwarmond@teylingen.nl .