In het landelijke Klimaatakkoord is afgesproken dat 30 energieregio’s in Nederland werken aan een eigen Regionale Energie Strategie, de RES. Holland Rijnland is één van die regio’s. Dertien gemeenten, waterschappen, de provincie, de netbeheerder en andere partijen maken samen plannen die bijdragen aan de nationale doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn. Wilt u hier meer over weten, volg dan een webinar van Holland Rijnland op 2, 4 of 10 november. Het webinar op woensdag 4 november is specifiek gericht op de sub-regio Leiden.

De webinars zijn bedoeld om u meer informatie te geven over de RES. Wat is de RES precies? Wat staat er in de RES van Holland Rijnland? En wat betekent dit voor mij?

Tijdens de webinars vertellen wethouders van de betrokken gemeenten hoe zij als gemeente de komende tijd met de RES aan de slag gaan. Ook geven we het woord aan experts die u meer kunnen vertellen over het duurzaam verwarmen van uw huis en over de kansen en mogelijkheden voor het opwekken van duurzame elektriciteit in de regio, doormiddel van windmolens en zonnevelden.

Data:

• Maandag 2 november, specifiek gericht op de sub-regio Rijn-en Veenstreek
  • Woensdag 4 november, specifiek gericht op de sub-regio Leiden
  • Dinsdag 10 november, specifiek gericht op de sub-regio Duin en Bollenstreek

Tijdstip: 20.00 – 21.30 uur

Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met de link naar het webinar.