Misschien is het u, of iemand uit uw omgeving wel eens overkomen: navigatiesysteem uit de auto weg, dierbare spullen verdwenen of zelfs de hele auto spoorloos.

Dit kunt u doen om een auto-inbraak/diefstal te voorkomen:

 1. Verberg waardevolle spullen: Laat nooit waardevolle voorwerpen zoals laptops, tassen of elektronica zichtbaar in uw auto liggen. Berg ze op in de kofferbak of neem ze mee wanneer u uw auto verlaat. Een lege auto is voor dieven veel minder aantrekkelijk.
   
 2. Parkeer op verlichte en drukke plaatsen: Kies bij voorkeur goed verlichte en drukke parkeerplaatsen. Dieven vermijden doorgaans plekken waar ze gemakkelijk kunnen worden gezien. Als er beveiligingscamera's aanwezig zijn, des te beter.
   
 3. Gebruik anti-diefstalapparatuur: Investeer in anti-diefstalsystemen zoals een stuurslot of een versnellingspookslot. Deze maken het voor potentiƫle dieven moeilijker om met uw auto weg te komen.
   
 4. Installeer een alarmsysteem: Een goed alarmsysteem kan een krachtig afschrikmiddel zijn. Zorg ervoor dat het alarmsysteem zichtbaar is, zodat het dieven ontmoedigt nog voordat ze een poging wagen.
   
 5. Sluit ramen en vergrendel deuren: Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is verrassend hoeveel auto-inbraken plaatsvinden omdat mensen hun ramen open laten staan of de deuren niet vergrendelen. Neem de extra seconde om te controleren of alles goed is afgesloten.
   
 6. Bescherm uw Smart Key: Smart keys zijn kwetsbaar voor signaalversterkers. Stop uw sleutel in een metalen blikje of wikkel het in aluminiumfolie om het signaal te verstoren. Bewaar de sleutel niet in de buurt van de voordeur of ramen, waar dieven het signaal kunnen oppikken.
   
 7. Doe aangifte bij diefstal: Mocht het toch gebeuren, doe dan aangifte bij de politie en geef alle gestolen spullen op. Dit helpt de politie bij het oplossen van de zaak.

Door deze eenvoudige maar effectieve maatregelen in acht te nemen, kunt u de kans op een auto-inbraak aanzienlijk verminderen. Onthoud dat het voorkomen van criminaliteit begint met bewuste keuzes en het nemen van verantwoordelijkheid voor de veiligheid van uw eigendommen.