De gemeente werkt graag samen haar inwoners aan een toekomstbestendig en groen dorp. Energiebesparende maatregelen en zonnepanelen op het dak zijn goed voor het klimaat, vergroten uw wooncomfort en verlagen uw energiekosten. Graag informeren wij u over effectieve en passende maatregelen in uw woning en bieden u de mogelijkheid om deel te nemen aan een gezamenlijke inkoopactie voor energiebesparende maatregelen.

Het Duurzaam Bouwloket zoekt huiseigenaren in Haaswijk die hun woning ter beschikking willen stellen als voorbeeldwoning.  Als u interesse heeft brengen zij voor u in kaart welke isolatiemaatregelen er eventueel nodig zijn ter voorbereiding op de overgang naar aardgasvrij. Er komt een adviseur thuis bij u langs, onderzoekt uw woning en brengt in kaart welke maatregelen al gedaan zijn en welke nog mogelijk zijn. U ontvangt hiervan een rapportage per email. Via de website van Duurzaam Bouwloket kunnen andere bewoners een geanonimiseerde versie van deze rapportage bekijken. Deze actie richt zich op particuliere huiseigenaren in Haaswijk en zal na de zomer van start gaan. We zullen u op dat moment ook verder informeren over de actie en het aanbod.

Heeft u interesse om uw woning aan te melden als voorbeeldwoning, dan kunt u dit doorgeven t.a.v. Petra van der Meij via ons contactformulier.

Let op: het moet gaan om een woning die uw eigendom is, geen huurwoning. De gemeente zal de aanmeldingen doorsturen naar het Duurzaam Bouwloket, zij beslissen welke woningen het meest geschikt zijn als voorbeeldwoning en informeren u over of uw woning wel of niet geselecteerd is en maken de afspraak met u. We ontvangen uw aanmelding graag vóór maandag 3 augustus.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket is het digitale energieloket van de gemeente Oegstgeest. U kunt hier terecht voor al uw vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken: www.duurzaambouwloket.nl. Voor overige vragen over deze actie kunt u terecht bij Petra van der Meij van gemeente Oegstgeest. Zij is te bereiken via 14071 tussen 9.00- en 12.00uur.