Een paar maanden geleden hebben wij u geïnformeerd over het gereed maken van de tweede verdieping van het Hoefijzergebouw voor de komst van Oekraïense vluchtelingen. In de week van 18 juli aanstaande is het zover. De tweede verdieping is de afgelopen maanden verbouwd en geschikt gemaakt om maximaal 64 Oekraïense vluchtelingen voor langere tijd op te kunnen vangen.

De 32 mensen die vanaf 18 juli hun intrek innemen in het Hoefijzergebouw, verblijven al in Oegstgeest bij gastgezinnen. In de weken daarop volgen er meer Oekraïense vluchtelingen die nu in de crisisopvang verblijven of pas net arriveren in Nederland.

Hoe lang de mensen blijven is door het voortduren van de oorlog in Oekraïne nog niet bekend. Het COA organiseert samen met de gemeente de ondersteuning van de vluchtelingen op de 2e etage van het Hoefijzergebouw, waar zoals u weet op de begane grond en de 1e etage statushouders verblijven. 

Meer informatie over hulp aan Oekraïne vindt u op onze website. Heeft u een vraag of opmerking, dan kunt u ons bereiken via www.oegstgeest.nl/contact. Wij zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.