Woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Veel dingen die voor u als kiezer altijd heel vanzelfsprekend waren, zijn dit jaar door corona anders dan anders geregeld.

Elke stem telt

Zo zijn veel gebruikelijke stembureaus in Oegstgeest niet geschikt om in deze coronatijd als stemlokaal te dienen. Dit jaar kunt u bijvoorbeeld niet meer stemmen in de verzorgingshuizen of in bepaalde schoolgebouwen. Op 17 maart moet u dus mogelijk op een andere locatie dan u gewend bent uw stem uitbrengen. U kunt uw stem uitbrengen op elk willekeurig stembureau in Oegstgeest.

Ook kunnen kiezers van 70 jaar en ouder dit jaar per brief hun stem uitbrengen. Zij hoeven zo niet naar het stemlokaal te gaan of een andere kiezer een volmacht te geven. Nieuw dit jaar is ook de gezondheidscheck die u bij uw stempas vindt. Hierop staat een aantal vragen. Kunt u niet alle vragen met ‘nee’ beantwoorden, dan mag u niet in een stembureau stemmen.

Kortom, we doen er alles aan om het stemmen zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden. Voor u als kiezer moet het veilig zijn, maar ook voor de leden van de stembureaus.

Vanaf deze week tot aan de verkiezingen vindt u op deze plek nieuws over de verkiezingen. De ene keer zal dat gaan over de procedure voor het vervroegd uitbrengen van uw stem, de volgende keer publiceren we alle (nieuwe) stembureaus of gaan we nader in op het briefstemmen.