Heel Oegstgeest krijgt de komende jaren (milieuvriendelijke en duurzame) LED verlichting op de lantaarnpalen. Dit jaar nog staat Poelgeest op de planning. Binnenkort gaan we de (lampen) kappen vervangen kappen met LED Verlichting. In Poelgeest gaat het om 472 stuks.

Op dit moment hebben we wel 57 verschillende types straatlantaarns. Dit is best veel en daarom willen we het aantal types in Oegstgeest terugbrengen naar 15.  Dat is makkelijker te beheren en het ziet er mooier uit.

In Poelgeest worden types gebruikt die een ander soort licht geven. Ze verlichten meer de huizen, de tuinen en de omgeving (360 graden). Bij de nieuwe lantaarns valt het licht vooral op de straat en de rijbaan. Dat is voor bewoners misschien even wennen, maar we hebben gekeken naar veiligheid en duurzaamheid. Wilt u weten hoe het wordt? Kijk dan even in de wijk Oudenhof (bijvoorbeeld de Oudenhoflaan, Marelaan). Dat is de verlichting die wij ook gaan plaatsen in Poelgeest.

De lichtmasten blijven staan alleen de verlichting wordt vervangen. Vanaf week 47 zal firma Heijmans beginnen met de werkzaamheden. De werkzaamheden nemen enkele weken in beslag. De overlast zal beperkt blijven met lichte verkeershinder.

Heeft u hierover vragen neem dan contact op met Paul Zierikzee van de afdeling Beheer en onderhoud via telefoonnummer 14071.