Storing afspraak maken

U kunt weer zelf online een afspraak maken. Helaas ontvangt u nog geen bevestiging van de gemaakte afspraak. Noteer deze dus zelf in uw agenda. Onze excuses voor het ongemak.

Overdag

Vanaf 8 juni gaan de basisscholen en de kinderopvang (ook de bso) weer volledig open. Vanaf dan stopt ook de noodopvang overdag, zowel voor kwetsbare kinderen als voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

Wanneer u toch behoefte aan extra opvang heeft, dan kunt u dat op de reguliere manier bij de kinderopvangorganisatie (of gastouderbureau) aanvragen. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening.

Werkzaam in de zorg?

Werkt u in de zorg (ziekenhuizen, verpleging, verzorging, thuiszorg, ambulancezorg en ondersteunend personeel daarin) en heeft u vanwege corona-zorg of inhaalzorg meer opvang nodig dan uw gebruikelijke contract?

Op dit moment wordt door landelijke partijen nog besproken hoe en onder welke voorwaarden in uitzonderlijke gevallen (in onderling overleg tussen werkgever, gemeente en kinderopvangorganisatie) maatwerk op dit gebied mogelijk is voor zorgprofessionals die extra werken vanwege corona-zorg of inhaalzorg leveren door corona. Hierover komt nog nadere berichtgeving.

Avond, nacht en weekend

De noodopvang in de avond/nacht en het weekend blijft alleen toegankelijk voor ouders die in de zorg werken (ziekenhuizen, verpleging, verzorging, thuiszorg, ambulancezorg en ondersteunend personeel daarin). Voor ouders in cruciale beroepen buiten de zorg eindigt deze opvang.