Veel Oekraïense vluchtelingen zoeken onderdak in Europa en dus ook in Nederland. In Oegstgeest bereiden we ons voor op de komst van vluchtelingen uit Oekraïne. De eerste vluchtelingen zijn de afgelopen week al gearriveerd en logeren nu bij particulieren thuis. Als gemeente onderzoeken we momenteel een aantal locaties voor korte en langduriger opvang van vluchtelingen. We merken dat veel Oegstgeestenaren graag willen helpen. Wij hebben een speciale pagina ingericht over de situatie in Oekraïne.

In actie komen

Wij adviseren onze inwoners om, als u wilt helpen, dit zo veel mogelijk via de grote landelijke hulpacties te doen. De landelijke organisaties hebben veel ervaring met hulpverlening in oorlogsgebieden en weten als geen ander waar behoefte aan is in dergelijke situaties en hoe je de spullen ter plekke het beste kan verdelen.

Wilt u in actie komen?

Heel veel mensen willen in actie komen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Kijk op de website van Vluchtelingenwerk wat u kunt doen, bij welke organisatie u terecht kunt en wat de actuele situatie is. Meld het ons ook als u graag wilt helpen in Oegstgeest. Zodra wij mee zicht hebben op vraag en aanbod vanuit Oegstgeest laten wij u dit weten.

Vraag en aanbod via het prikbord “Oegstgeest helpt Oekraine”

Oegstgeest heeft vanaf vandaag een digitaal prikbord voor vraag en aanbod op het platform Doemee Oegstgeest. Om vraag en aanbod goed op elkaar aan te laten sluiten kunt u daar gebruik van maken. Heeft u bijvoorbeeld fietsen over, kunt u helpen met taallessen of bent u juist op zoek naar bepaalde spullen voor uw Oekraiense gasten? Plaats een bericht of reageer op een bericht op het digitale prikbord. Ook zo helpt Oegstgeest Oekraine.