Is uw voortuin betegeld, maar kijkt u liever uit op groene planten en bloemen vanuit uw woonkamer? Doe dan mee met de lotingsactie voor een mooie, groene (klimaatadaptieve) voortuin, inclusief één jaar gratis onderhoud. De actie loopt van 15 november tot en met 6 december 2023.

Om ons dorp groener te maken, willen we zoveel mogelijk tegels vervangen door planten. Het ziet er niet alleen veel mooier uit, maar op die manier passen we ons ook aan aan de verandering van het klimaat. Door tegels door groen te vervangen, kan het water beter weglopen in de grond, het geeft verkoeling tijdens warme dagen en het vergroot de biodiversiteit. Bovendien is meer groen bewezen gezond voor de mens, het trekt vogels en vlinders aan en zorgt dus voor een beter en prettiger leefklimaat. Ons aanpassen aan het veranderende klimaat, noemen we ook wel klimaatadaptatie.

Wilt u kans maken op een mooie groene voortuin?

Vul dan het aanmeldformulier in. Upload foto's van uw huidige betegelde voortuin en schrijf een korte motivatie waarom u klimaatadaptatie belangrijk vindt.

Voorwaarden om mee te doen:

  1. U bent inwoner van Oegstgeest.
  2. U heeft een betegelde voortuin (met geen of nauwelijks beplanting), zichtbaar vanaf de straat, van minimaal 10 m2 en maximaal 20 m2.
  3. U gaat ermee akkoord dat uw tuin een voorbeeldtuin wordt, dus dat inwoners vanuit de straat de tuin kunnen bekijken.
  4. U gaat akkoord met het conceptplan van een klimaatadaptieve tuin. Dat betekent een ingegraven waterberging, maximaal een derde van de tuin bestraat en de rest beplanting en eventueel gevelplanten. Er is natuurlijk ruimte voor uw eigen wensen rondom de indeling, uitstraling, en plantentypes.
  5. U stuurt uw deelname in vóór 6 december 2023 .

Hoe wordt de winnaar gekozen?

We controleren of de inschrijvingen voldoen aan de voorwaarden. Is dit niet het geval, dan wordt een inschrijving ongeldig verklaard. Vanuit de geldige inschrijvingen trekt de wethouder een willekeurige winnaar.

Gemeente Oegstgeest ontvangt graag uw inschrijving en wie weet wint u wel een nieuwe voortuin!